Hearthstone

A Hoej-tesók kicsit újragondolták a Control Warlockot, ez lett belőle


Néhány meglepő kártya is bekerült, főleg a Paladinok miatt.

Az bizonyára senki számára sem újdonság, hogy a Warlock jelenleg az egyik legnépszerűbb class a Hearthstone-ban. A legtöbbször azonban a Cube verzió kerül előtérbe, pedig aki kifejezetten a Paladin deckeket szeretné célozni, az mindenképpen jobban jár a Control változattal.

Jól mutatja a Paladin paklik erejét, hogy az egészen jó winrate-statisztikák ellenére a Control Warlock játékosok tovább próbálják finomítgani a decket – így tett legalábbis a Hearthstone jelenlegi legsikeresebb testvérpárja, a Hoej-ikrek, akik kicsit módosítottak a megszokott paklin. Működött is, hiszen Frederic végül #15 Legendig jutott vele – íme a lista:

A Hoej-tesók paklija
AAECAf0GCKIC2waKB8wIl9MC6uYC2OcCnPgCC4oBtgebwgKPxwLnywLy0AL40AKI0gL85QLo5wLD8wIA

A fő érdekesség nyilvánvalóan a Corrupting Mist és a Curse of Weakness, melyekkel így még tovább nőtt a pakli board clear-potenciálja. A két lap kombinációja különösen erősnek mondható, hiszen úgy takaríthatjuk le velük az ellenfél térfelét, hogy egy körre lényegében “kivesszük” őt a játékból: érdemi sebzést nem tud okozni a boardról, mint ahogy utánpótlást is legfeljebb a fennmaradó helyekre tud rakni. Miután a körünk elején kiürül az asztal, már jöhet is egy Voidlord például, és máris nagyon kényelmetlen helyzetben van a másik játékos. Az új Echo lap egyébként Doomsayerrel is egészen jól kombózható, hasonlóan kellemes szituációit teremtve, mint a Corrupting Misttel. Az mindenesetre érdekes, hogy a Mossy Horror nem került be, ami szintén jó kombó a Curse of Weakness-szel.

A pakli maradék részét a már megszokott Control Warlock lapok teszik ki, legfeljebb a darabszámok terén látható minimális variálás. Silence effektként az Ironbeak Owl, fegyverleszedésként pedig az Acidic Swamp Ooze kerültek be – leginkább azért, mert ezek a Lord Godfrey és a Defile mellé is ideális “átkötő” lapok tudnak lenni, ha éppen erre lenne szükség.

Hogy pontosan milyen sors vár a Warlockra a közelgő nerfekkel, azt egyelőre nagyon nehéz megmondani. Igen valószínű azonban, hogy a Cube verziót jobban fogják érinteni a gyengítések, mint a Control változatot, így aki már most a várható új metára készülne, annak alapvetően nem rossz elgondolás elkezdeni gyakorolni a deckkel. A craftolással csak óvatosan!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva