Overwatch

Ezek a hősök a játék királyai – legalábbis az OWL tier lista szerint

ujsagiro - 6 éve Címkék: overwatch, tier list,

A dive meta alaposan meghatározza a hősök elhelyezkedését.

Tier listákat mindig érdekes olvasgatni, egyetérthetünk vele, megrökönyödhetünk, ellenkezhetünk – sok fajta érzelmet válthat ki belőlünk.

Ezúttal a dotesports oldala hozott le egy listát, melyet az Overwatch League alapján készített el. Nézzük is meg!

Tier 1

D.Va

Elképesztően sokrétű, támadásban kiválóan tud dive-olni a “Boosters” segítségével, védekezésben pedig bármitől képes megmenteni a csapattársakat a “Defense Matrix” által.

forrás: dotesports

Tracer

Noha kapott egy adag nerfet nemrég, így elképzelhető, hogy picit lejjebb csúszik, de egészen biztosan top pick marad a páratlan mobilitásának köszönhetően  – no meg a dive meta nem valószínű, hogy hamar változik, annak pedig egyik legfontosabb szereplője.

Tier 2

Zenyatta

A supportok közül messze ő sebzi a legtöbbet, az “Orb of Discord” képességének köszönhetően pedig pillanatok alatt el tud törölni a föld színéről csapatával együtt szinte bárkit.

forrás: dotesports

Lúcio

Kiváló mobilitást és ezáltal gyors rotációkat tud csapatának biztosítani a gyorsítás által, van burst gyógyítása az “Amp It Up” miatt, ultija pedig jókor elnyomva meccsdöntő lehet.

forrás: dotesports

Winston 

Ismét a dive metát kell, hogy példának hozzam: ennek (meg persze a hónapok során szép lassan apránként felerősített hősnek) köszönhetően az egyik legerősebb tank, ugyanis beugorva, bepajzsolva magát, (esetleg a többieket) igen sok sebzést képes kiosztani, illetve magára vonni az ellenfél figyelmét.

forrás: dotesports

Sombra

Mélyről indult, de odáig erősítették, hogy már nerfelni kellett a hack képességét.

Utility és sebzés szempontjából is erős karakterről beszélünk, a láthatatlanság pedig a sokszor már emlegetett dive során elég hasznos.

forrás: dotesports

Genji

Az említett sémába ő is tökéletesen passzol, de nagyon sok múlik azon, hogy mennyire jó játékos játszik vele – a “Deflect” precíz használata, illetve a “Swift Strike”-al való minél több last hitelés (hogy resetelődjön) kulcs.

Tier 3

Moira

Számunkra kissé meglepő, hogy ilyen alul van Moira a listán, hiszen például az Overbuff statisztikáit vizsgálva magasabbra lehetne tenni, de az indok az, hogy Moira még keresi a helyél kompetitív szinten.

Ettől függetlenül egy erős hősről beszélünk, sebzés, mobilitás, igen magas burst heal – sok mindenre képes a karakter.

forrás: dotesports

Soldier: 76

Az egyre gyakrabban előforduló Pharah ellen tudjuk, hogy bevált pick, de általánosságban sem lehet igazán mellélőni vele: képes önmagát és csapattársait is gyógyítani, jól menekülni vagy épp támadni a sprint miatt, ulti közben pedig csak az elrejtőzés és a pajzs a counterplay ellene (no meg ha kivégezzük).

forrás: dotesports

Pharah

Mercy-vel gyilkos párost alkot: a legnagyobb gond Pharah-val, hogy bizonyos hősök (például az említett Soldier: 76) könnyen kilövik, hisz az égben nem nagyon van lehetősége elbújni, nos ezt tudja Mercy a gyógyítással kiküszöbölni.

Nélküle sem rossz, de vele az igazi pick.

McCree

Tracer, Genji és egyéb mozgékony hősök ellen a “Flashbang” képessége kulcs, ugyanis a stun ideje alatt egy fejlövéssel képes kivégezni őket.

forrás: dotesports

Junkrat

A nerfek következtében kicsit hátrébb csúszott a hős, az alapvető gond vele kompetitív szinten, hogy nem tud kiosztani konzisztens sebzést (a bombák, mine-ok kikerülésére gondolunk), de a dupla “Concussion Mines” nagyon sokat dobott rajta.

forrás: dotesports

Zarya

Mindaddig, amíg lesz Gravition Surge, addig Zaryát nem szabad leírni. Félig tank, félig support (kis túlzással persze) a pajzsainak köszönhetően.

forrás: dotesports

Widowmaker

Amit elmondtunk Genjinél, az Widow-ra hatványozottan igaz: nem mindegy, hogy mennyire ügyes játékos játszik vele: egy tapasztaltabb profi kezében halálos.

forrás: dotesports

Mercy

A Valkyrie nerf óta egy picit visszaesett, többé nem “must-pick” kategória, de rossznak semmiképp sem mondható.

forrás: dotesports

Reaper

Az ultija továbbra is game changing lehet, de nem a legnépszerűbb hősök egyike.

forrás: dotesports

Tier 4

Ana

A dive meta legnagyobb vesztese valószínűleg ő, de amúgy sem túl erős hős: nem véletlen, hogy érkeznek már rá a buffok.

forrás: dotesports

Reinhardt

Neki sem kedvez túlzottan a meta, még Lúcio speed boost képességével is egyszerűen túl lassú.

forrás: dotesports

Mei

Zónázásban nagyon jó, de mind a fagyasztásából, mind az ultijából kiugranak a Tracer és Genji féle hősök.

forrás: dotesports

Orisa

Nagyjából hasonló a probléma vele, mint Reinhardttal, funkció szerint is közel ugyanazt töltik be – payloados pályákon azért nem rossz.

forrás: dotesports

Doomfist

Egy rövid ideig, amíg broken volt a “Rocket Punch” hitboxa, addig játszották, a fix óta teljesen eltűnt.

forrás: dotesports

Roadhog

Ismét a lassúság és mobilitás hiánya, ami miatt Roadhog ilyen alul van – egyszerűen elmarad a D.Va-Winston kettős erejétől.

forrás: dotesports

Bastion

Orisa és Reinhardt pajzs mögé bújva a payloadon például a Junkertown pályán használható, de inkább csak szituációs pick.

forrás: dotesports

Hanzo

Widow-hoz hasonlóan ő is előrébb van a listán, ha jó játékos kezei közé akad, ráadásul még kisebb reworköt is kapott, szóval ez bőven változhat.

Tier 5

Torbjörn

1-1 pontot tartani (például Hanamurán) elmegy, de nagyjából ennyiben ki is merül a használhatósága.

forrás: dotesports

Symmetra

A tornyai és ultijai nem rosszak, de nem elég jó a hős, hogy válasszák – útban van a Symmetra rework, meglátjuk, hogy milyen irányba viszik el a hőst.

forrás: dotesports

Természetesen ezek csak a kompetitív játékra vonatkoznak, ha valakivel tapasztaltak vagyunk, nyugodtan pickeljük, függetlenül attól, hogy épp hol áll ezen a listán.

Van akinek a helyezésével nem értetek egyet? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva