League of Legends

Fantasztikus Yasuo akcióval indult az MSI csoportköre

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Caps, yasuo,

A Fnatic meghúzta a váratlant, ám összességében ez nem volt elég az európaiaknak.

A mai nappal elstartolt a 2018-as Mid Season Invitational csoportköre, azaz a nagy esemény! Idén Európa ad otthont a rendezvénynek, így a nyitó mérkőzést is a kontinens képviselője, a Fnatic csapata játszotta.

Az ellenfél nem volt más, mint a kínai RNG, ahol sokak szerint a világ legjobb lövésze, Uzi is játszik. Sokan várták már ezt a találkozót, ugyanis a Fnatic kerete is elsősorban a kapitányuk és egyben lövészük, Rekkles neve miatt híres. A svéd fiú hihetetlen formában dübörgött az EU LCS fordulóiban, így a fanok tűkön ülve várták, hogy mit fog tudni kezdeni Uzival az MSI-on.

A találkozó végül maradjunk annyiban, hogy nem hozta azt a játékot amire előzetesen vártunk.

A mérkőzés legemlékezetesebb jelenete európai részről a Fnatic midesének, Caps-nek a nevéhez fűződik, aki a szurkolók és kommentátorok nagy meglepetésére egy Yasuo pickkel kezdte az ligák közötti tornát. Ráadásul a dán srác azt is megmutatta nekünk, hogy miért!

A kínai csapatokra többnyire az agresszív korai szakasz jellemző, ám most a játék elején inkább a Fnatic volt aktívabb. Volt olyan időszaka is a játéknak, amikor 3-0 volt a killek aránya, ám azt azért megemlítenénk, hogy amikor az RNG megszerezte az első killt, hogy 3-1-re javítsák az arányt, aranyban már az európaiak előtt jártak.

Első ránézésre úgy tűnt, mintha az európaiak meg lennének illetődve, ugyanis éppen azon a ponton veszítettek, ahol mindig is erősnek bizonyultak. Ez pedig a makró játék. Feltehetően egy agresszív korai szakaszra készültek, amit technikailag ki is védekeztek, ám végül az előnyt kihasználására már nem maradt szufla.

Összességében egy meglehetősen eseményszegény találkozót láthattunk, ahol inkább az objektívek domináltak, mint a killek. A két csapat 6-6 killel zárta a találkozót, ráadásul az assistok terén sem volt meggyőző a különbség, a kínaiak oldalán csupán csak eggyel volt több, mint az európaiaknál, 11-12.

A nagyon várt lövészek csatája ezúttal elmaradt, az enerváltan játszó Rekkles gyakorlatilag átengedte a teret Uzinak, ezért a Fnatic korai szakasz stratégiája be is dőlt. A kínaiak játékosa ráadásul 4-0-ban zárta 36 percnél a találkozót, így köszönte szépen, vitathatatlan győztese lett a párbajnak.

Fnatic – RNG: Sima kínai győzelem.

Ti követitek az MSI-t?

Borítókép: Youtube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva