Hearthstone

Hogy nem látta a Blizzard, hogy ebből baj lesz? – A nerfek előtt


Az már biztos, hogy lesz változtatás - az viszont már más kérdés, hogy jöhetett volna előbb is.

Ahogy arról már olvashattatok nálunk, a hét elején hivatalossá vált, hogy hamarosan több kártya is gyengülni fog a Hearthstone-ban – várhatóan május végén érkezik majd a következő nerf-csomag, miután lementek a regionális vb-selejtezők.

Most már 100%: jönnek a nerfek! Íme a 9 fő jelölt

A hír hallatán sokan megkönnyebbültek, hiszen a játékos közösség régóta várt már hasonlóra. Hogy ez mennyire igaz, azt jól mutatja az alábbi tény:

a tervezett gyengítések között egyetlen új lap sem szerepel

Vagyis a problémát elsősorban nem a The Witchwood okozta, hanem a rotáció, hiszen néhány class óriásit profitált abból, hogy jóval kevesebbet gyengült a többieknél – különösen igaz ez a Warlockra. Íme a Blizzard által vizsgált lapok kiegészítők szerint:

  • Kobolds & Catacombs – 5 (Call to Arms, Possessed Lackey, Dark Pact, Spiteful Summoner, Kobold Librarian)
  • Knights of the Frozen Throne – 1 (Bloodreaver Gul’dan)
  • Journey to Un’Goro – 2 (Sunkeeper Tarim, The Caverns Below)
  • Classic – 1 (Doomguard)

A fentiek mellett a Baku the Mooneater által upgrade-elt Paladin Hero Power az, amit még vizsgál a Blizzard. De hiába van szó új lapról, valójában ez is régebbről eredeztethető, hiszen a felturbózott hősképességeket még a Justicar Trueheart hozta be a The Grand Tournament kiegészítőben, a Baku pedig ugyanezt a mechanikát használja.

Hogy nem látta ezt előre a Blizzard?

Felmerül a kérdés: ha a problémás lapok nagy része még az előző kiegészítőben jelent meg 2017 végén, akkor miért csak most, fél évvel később jutottunk el idáig? Hiszen nem kétséges, hogy a Call to Arms, a Spiteful Summoner vagy éppen a Warlock recruit-csomagja már hónapokkal ezelőtt is erősnek tűnt.

Hogy mennyire lassan reagált ebben az esetben a Blizzard, azt jól mutatja, hogy legutóbb két évvel ezelőtt jött olyan nerf-csomag, amiben egyetlen új lap sem volt.

Az elmúlt egy-két évben érezhetően javult ilyen téren a Blizzard: legutóbb például a Spreading Plague-et nagyjából 1 hónap után gyengítették. Ez a mostani eset azonban egyértelműen visszalépés.

Félreértés ne essék: örömteli, hogy végre érkeznek a nerfek – attól függetlenül, hogy még nem tudni, mik lesznek pontosan. Az viszont mostanra bebizonyosodott, hogy a játékosok megérzése jó volt a The Witchwood megjelenése előtt: legkésőbb a rotációval egy időben néhány nerf jót tett volna a játéknak. Reméljük, hogy az új meta közelebb hozza majd egymáshoz az egyes class-okat mind winrate-ben, mind pedig népszerűségben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva