PUBG

Vélemény: Ideje lenne átdolgozni a járműveket!


Módosítják a metát, jönnek a fegyverek, de a vezetés még mindig a régi.

A PUBG rengeteg téren fejlődött az elmúlt hónapokban. Sikerült végre Miramart vonzóbbá tenni a játékosok számára, a legutóbbi fegyver balansz update is érdekesen sült el, az biztos, hogy sikerült felkavarniuk az állóvizet. Sajnos ezek mellett több probléma is érkezett, ami talán a legfájóbb a játékosok számára, az a drasztikus fps csökkenés, a stutter és a desync. Mivel nemsokára itt az első 2 millió dollár összdíjazású PUBG Major, ezért össze kell kapni magukat a fejlesztőknek, de van itt még egy dolog, amihez még mindig nem nyúltak hozzá, pedig már régóta meg kellett volna tenniük. Ez pedig nem más, mint a járművek fizikája.

I hate driving on Miramar because it’s full of these god damn bumps that shouldn’t stop a vehicle but yet it does from PUBATTLEGROUNDS

Azt mindenki érzi, hogy valami nincs rendben vezetés közben. Sokan a terepre panaszkodnak és részben igazuk van, mert sok helyen volt láthatatlan föld alatti tereptárgy, amiben megakadt az autónk, de a legfőbb problémát nem ezek okozzák, hanem az elbaltázott fizika. Már a karakterünk mozgása is kissé nehézkesnek tűnik azoknak, akik a gyorsabb játékokhoz szoktak, de ezt sokáig betudhattuk a fejlesztők realizmus hajlamának, hiszen jó ideig tényleg egy realisztikus játékot akartak összehozni. Igen, csak aztán éles irányváltás következett, jöttek a skinek, ez emote rendszer, de ebbe most nem is mennénk bele.

Hiba van a pályán és emiatt haltál meg? Így jártál

Jelenleg, ha egy térképbeli hiba miatt halunk meg, azt nagyon nehézkes jelenteni, hiszen csak a játékosokat tudjuk reportolni, a pályát nem. Pedig azért jó pár esetben találunk oda nem illő textúrát, olyan dombot, amin az autónknak simán át kellene hajtania, ehelyett ha nagyobb sebességgel hajtunk neki egy ilyennek, még a fél hp-nkat is leeszi. Ezt az egészet megoldhatnák egy report funkcióval, amivel a pályákon lévő hibákat tudnánk reportolni, így nem csak a beküldött 1-2 videót látnák a durvább esetekről.

A fő probléma, hogy nem realisztikus, de nem is árkád az irányítás

Aki a szimulátorokhoz szokott, az sem tud vezetni, de aki a Need for Speeden nőtt fel, még az sem. Valahogy sehová sem tudjuk tenni a PUBG-ben található irányítást. Egyedül a buggy-k vannak úgy-ahogy rendben, de a többi járművet tényleg borzasztó vezetni a terepen. Egy-egy karambol pedig sajnos gyakran okozhatja a halálunkat.

Gyorsan nem érdemes menni

Bár az ördög szekere néven ismert 3-kerekű motorok végre használhatóak, ugyanis javították a random megpördülésüket okozó bugot, azért nincs még minden teljesen rendben. Ha gyorsan megyünk az autóval ugyan úgy elindul balra-jobbra egy kicsit, aztán ember legyen a talpán, aki ilyenkor kanyarodni tud vele.

De megállni is csak óvatosan érdemes

Akár mennyire figyelünk a megállás során, biztosan mindenkivel előfordult már legalább egyszer, hogy elütötte saját magát. Sajnos teljesen mindegy, hogy behúzzuk-e a kéziféket a space-szel, a járművek élik a saját életüket, indokolatlanul rükvercben maradnak és tolatnak, amíg csak kedvük tartja.

 

Ideje lenne újratervezni az egész vezetést

A legcélszerűbb az lenne, ha újragondolnák az egész vezetést, mert ez a mostani formájában katasztrofális. A nyakunkon a Major, ott pedig elég kellemetlen lesz látni, ha valaki a járművek miatt hal meg, emiatt pedig reklamálásra sem lesz mód, egy kört itt egészen biztosan nem fognak újrajátszani, még akkor sem, ha a legesélyesebbel történik a baleset.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva