PUBG

AZ ULTIMATE SMG TESZT – Ezért OP-k az SMG-k a 12. Update óta!


Milyen nehéz az SMG-kkel lőni az utóbbi patch óta? Milyen a spray velük és melyik a legjobb grip? Ezekre kerestük a választ.

Gyakran halljuk a legutóbbi update óta, hogy bizony SMG meta van. Ezt nem tudnánk megerősíteni, hiszen középtávra még mindig sokkal jobb választás egy kifullozott AR, de a közelharcok esetén tényleg sokkal jobb lehet az SMG, főleg a felszorzott végtagsebzésnek hála. Maestro útmutatói során azt vizsgáltuk, hogy melyik a legjobb grip az egyes SMG-khez, illetve hogy kiegészítők nélkül milyen recoil patternjük van az egyes fegyvereknek.

A tesztelés menete és kiértékelése

  • 5 tárnyi lőszer sprayelése
  • A sprayelés szempontjából legjobb kiegészítők felszerelése kerültek a fegyverekre
  • Megvizsgálásra kerül a teljes spray pattern, összehasonlítva az update utáni AR-ekével
  • Vector esetén extended maggal (25 golyó), az UZI esetén szintén 25 golyóval, a Tommy Gun esetén 30 golyóval és az UMP-nél pedig szintén 30 golyóval vizsgálták a patternt.
  • Ahol lehetett, ott compensator használt a készítő
  • A teszt az Experimental szerveren készült, ahol semmilyen változtatás nem volt a fegyverek viselkedésében az éles szerverhez képest (a patch notes alapján megerősítve)
SMG spray pattern összehasonlítás | Forrás: Maestro

Az utolsó update szinte lézerfegyverré változtatta az SMG-ket. Korábban bőven kellett számolnunk a fegyverek visszarúgásával, most viszont csak szimplán le kell húzni az összest. A legnehezebb a Tommy Gunt kontrollálni, itt is csak le kell húzni az egeret, de többiektől kicsit vadabbul. A Micro UZI halál pontos, tényleg csak minimálisan kell belenyúlnunk a tüzelés során. Az UMP szintén mint a lézer, kiegészítőkkel pedig még bőven javíthatunk rajta, csak így a Vector esetén is, de a Vectornál még közrejátszik az is, hogy a játékban ezzel lehet a leggyorsabban kiüríteni a tárat, ehhez képest pedig egész pontos a fegyver.

Melyik a legjobb grip spray esetén?

Mivel az SMG-ket az esetek 90%-ában közelharcokban használják, ezért csak a sprayelését vizsgálták. A Tommy Gun esetén csak a Verticalt tudjuk használni, így ott sok választási lehetőségünk nincs, az UZI esetén pedig nem tudunk egyáltalán gripet feltenni a fegyverre, így marad az UMP és a Vector, amelyeket meg tudunk vizsgálni. Nézzük, melyik grip milyen hatással van ezekre a fegyverekre!

UMP spray különböző gripek esetén | Forrás: Maestro

Egyértelmű győztest nem tudunk hirdetni, az viszont egyértelműen kijelenthető, hogy a Light és az Angled gripet kár feltenni a fegyverre, mert csak rontanak a patternen. A legkonzisztensebb a Vertical és a grip nélküli verzió, a Half esetén szinte egy vonalba ment több alkalommal is, viszont némi ívet is okozhat, aminek nem biztos hogy sokan örülnek. A Thumb grip előnye, hogy némileg kevésbé kell lehúzni a fegyvert, cserében viszont az ív is kanyaroghat itt is. Az biztos, hogy nem probléma, ha nem teszünk gripet a fegyverre.

Vector spray különböző gripek esetén | Forrás: Maestro

A Vector esetén a Half grip nem a legjobb megoldás, viszont a Verticalt érdemes felpattintani, hiszen sokat javít, az amúgy is könnyen kezelhető fegyveren. Jelenleg viszont az éles szervereken még nem lehet a Half gripet használni a Vectoron.

 

Miért is OP-k az SMG-k?

SMG-AR spray pattern összehasonlítás | Forrás: Maestro

Mert gyakorlatilag csak nyomni kell a gombot, még akár futás közben is, nagy skillt pedig nem igényel a használatuk, ellenben közelre rendkívül halálosak. Könnyedén kilőhetünk 30 golyót úgy, hogy éppen hogy meg kell mozdítanunk az egerünket, míg egy AR esetén azért egész szép (olykor nem létező) íveket kell használnunk.

Az Ultimate AR tesztről pedig korábban írtunk:

AZ ULTIMATE AR TESZT – így változtak a fegyverek a 12. frissítés után!

 

Forrás: Maestro

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva