Hearthstone

10/23: eddig nem hasítanak a The Witchwood legendary lapjai


Megnéztük, mennyire használják a narancs ritkaságú kártyákat.

A The Witchwood megjelenése után sokan panaszkodtak arra, hogy nem tartják elég jónak az új kiegészítő lapjait. Ami pedig tény, hogy sokkal kisebb arányban használják a frissen megjelent kártyákat, mint egy éve az előző rotáció után, a Journey to Un’Goro esetében.

Hogy mi a helyzet kifejezetten a Legendary lapokkal? Nos, ha az elmúlt két hét vb-selejtezőit (Europe és Americas Summer Playoffs) nézzük, akkor nem kifejezetetten jó a helyzet:

A 23 Legendary lap közül csupán 10-et használtak a két verseny során, pedig mind a 9 class képviseltette magát.

Ami ennél is sokatmondóbb, hogy mindössze 3 olyan Legendary lap van, ami kifejezetten népszerűnek mondható:

A fenti lapok mellett az alábbi hetet használták még a két selejtezőn – a többségüket csak elvétve. Csak hogy érzékeltessük, hogy milyen elenyészőek ezek a mennyiségek: a két versenyre összesen 584 paklit vittek a játékosok. (Ha egyenlő eloszlást feltételezünk – ami persze nem igaz -, akkor ez 65 deck class-onként.)

Maradt tehát 13 olyan Legendary, ami egyáltalán nem jutott szóhoz az új kiegészítőből. Ezek közül az Azalina Soulthief az, amely jelenleg feltörekvőben van a ladderen, köszönhető a Togwaggle Druidnak, illetve az Archmage Arugal, Dollmaster Dorian vonallal is kísérleteznek Mage deckekben. A többi lap azonban még rankeden is ritka, mint a fehér holló – még az olyan óriási potenciállal bíró kártyák is, mint a Countess Ashmore vagy a Tess Greymane.

Az előző bekezdésben is említett lapoknak még bőven van idejük arra, hogy feljebb kapaszkodjanak, ám összességében az látszik, hogy a szokásosnál is vékonyabb szelete lett használható a Legendary lapoknak a The Witchwoodban.

Ti mit gondoltok, ez szándékos a Blizzard részéről, és a lapok power leveljének mesterséges gyengítéséről lenne szó? Vagy egyszerűen csak ennyire elmérték a lapok használhatóságát az új kiegészítőben?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva