Hearthstone

5 koncepcióteremtő lap a Witchwoodból, ami nagyon nem vált be


Egy fecske nem csinál nyarat - ez az alábbi kártyákra is maradéktalanul igaz.

Minden Hearthstone kiegészítőben vannak olyan lapok, amikkel valamilyen új vagy lappangó koncepciónak szeretne megágyazni a Blizzard, mégsem használja őket a kutya sem. Nincs ez másképp a legújabb csomag, a The Witchwood esetében sem: összegyűjtöttünk nektek 5 olyan lapot a kiegészítőből, melyek új koncepciókat akartak életre kelteni, de eddig nagyon nem váltak be.

Gloom Stag

Az Odd Druid alapvetően nem hangzik rosszul, hiszen a 2 sebzést és 2 armort adó Hero Power nagyon erős: a kisebb minionokat gond nélkül eltakarítja, az armor pedig Warrior-szintű védelmet nyújt. A gond az, hogy a Druid páratlan lapkészlete nem mondható túlságosan erősnek: aggro vagy tempo decket nehézkes rá építeni, a kontrollhoz pedig elég gyenge a board clear szekció (Starfall).

Black Cat

A Black Cat egyértelműen ott volt a Witchwood leghype-oltabb lapjai közül, ami nem véletlen, hiszen lényegében egy “mini Azure Drake” a drága. Az Odd Mage azonban végül egyáltalán nem futott be, hiszen az egyaránt igen jól működő Tempo és a Big-Spell Mage mellett jelenleg az ég világon semmi létjogosultsága nincs a decknek.

Cathedral Gargoyle

A Dragon Paladin alapvetően nem újdonság, hiszen a Dragon Consort idejében már létezett ilyen – még ha nem is top koncepcióként. Legalább egy erős szinergia vagy Dragon lapot azonban kapnia kellett volna még a class-nak, hogy legyen értelme építeni rá, hiszen lehet bármennyire jó egy 2 mana 2/2 divine shieldes taunt, egy teljesen class-idegen koncepció meglapozásához önmagában nagyon kevés.

Glitter Moth

Úgy tűnik, hogy ezek a direktbe nyomtatott Odd-lapok (az Even Shaman sztárjával, a Murkspark Eellel ellentétben) nagyon nem váltak be, hiszen az Odd Priest sem került a megvalósulás közelébe sem. A Glitter Moth esetében mondjuk ez nem is túlságosan meglepő, hiszen – a többi felsorolt lappal ellentétben – ez önmagában az ég világon semmire nem jó, ráadásul nem is csinál kellően egyedit ahhoz, hogy megérje beáldozni miatta a lapkészlet felét.

Totem Cruncher

A totemes koncepciónak lényegében a játék kezdete csepegteti a lapokat a Blizzard, néhány univerzálisan is használható lap (Thunder Bluff Valiant, Thing from Below) kivételével azonban ezek nem futottak be túl nagy karriert. A Totem Cruncher sem került még nagyon pakli közelébe – bizonyára páros deckbe képzelték el, ahol 1 manáért lehet gyártani a totemeket, de a Totem Shaman egyelőre csak álom marad.

Szerintetek melyik az a lap a fentiek közül, amelyikből további utánpótlással lehet még valami?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva