Hearthstone

Közülük négyen tuti ott lesznek a Hearthstone-világbajnokságon


Íme az a 16 játékos, aki kijutott a Summer Championshipre.

Lezárult egy nagyon fontos szakasza a 2018-as Hearthstone Championship Tour sorozatnak, az elmúlt hetekben rendezték ugyanis a regionális vb-selejtezőket, melyeken eldőlt, hogy kik vehetnek majd részt a Summer Championshipen. Az európai, az amerikai és az ázsiai-óceániai régió kvalifikációs tornáit az elmúlt három hétvégén követhettük figyelemmel, Kína pedig szokás szerint egy külön versenyen döntött a továbbjutókról.

Mi az a Summer Championship?

A Summer Championship az év első “igazi” világbajnoki selejtezője, vagyis ahonnan közvetlenül kvalifikálni lehet a Hearthstone World Championshipre. Összesen 16 játékos fog játszani itt.

Kép: Blizzard

Kik jutottak ki?

Erről döntöttek az elmúlt hetekben: minden régióból négy-négy játékos jutott ki a selejtezőre.

  • Európa: Turna (olasz), A83650 (lengyel), Viper (német), BunnyHoppor (norvég)
  • Amerika: Rase (brazil), Nalguidan (argentin), dog (amerikai), killinallday (amerikai)
  • Ázsia: Jinsoo (koreai), glory (japán), Tansoku (japán), BloodTrail (tajvani)
  • Kína: Leaoh, Rugal, YuYi, XiaoT

Mikor lesz a verseny?

A vb-selejtezőt egy hónap múlva, június 28. és július 1. között rendezik majd Kaliforniában a burbanki stúdióban. Egy négynapos verseny dönt majd arról, hogy ki lesz az első 4 játékos, aki kvalifikálja magát a következő világbajnokságra. Őket további 12 Hearthstone-os követi majd a következő hónapokban.

Úgy érdemes tehát készülni, hogy egy hét múlva jön a szezon első igazán nagy versenye: óriási tét, Choose Your Champion akció, dráma és könnyek. Ti kinek fogtok szurkolni?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva