Gaming

Körbejártuk az egyik legzavaróbb jelenséget: nagyító alatt a Rainbow Six smurf accountjai


Megnéztük, hogy mit tehetne a Ubisoft és mit tehetünk mi ez ellen.

A Smurf jelenség mellett nem lehet elmenni egyik játékban sem: mindenhol megtalálható, ahol van kompetitív játékra lehetőség – hisz casual módban nincs sok értelme.

Aki esetleg nincs tisztában a fogalommal: a smurfölés azt jelenti, hogy készítünk egy vadonatúj felhasználót, melyet az első adandó alkalommal elviszünk rankedre, ott pedig a kezdő játékosokat gyakorlatilag megalázzuk a rutinnak köszönhetően. Az ok egyszerű: vagy nem akarjuk elveszteni azt a szintet, amit a fő felhasználóval elértünk, vagy szimplán megrekedtünk ott, nem tudunk előbbre jutni és szeretnénk újraélni az élményt.

Ezzel még nem is lenne gond, hisz ez egyszer véget ér, eljön az a pont, amikor hozzánk méltó játékosokkal dob össze a játék, azonban erre is megvan az aljas módszer: szándékosan el kell veszteni néhány játékot a győzelmi széria után, hogy ismét gyengébbeket kapjunk.

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege ranked”
forrás: Rainbow Six Wiki – Fandom

Az egyetlen elfogadható kifogás

A streamerek élete nem csak móka és kacagás, fárasztó sokszor, ráadásul snipe-olják is őket (bár erre a késleltetés valamilyen szinten megoldást nyújt).

Ha valaki azért csinál egy másik felhasználót, hogy hamar elérve az ő valós szintjét egy kis privát szférát biztosítson magának játék közben, akkor az nagyrészt elfogadható döntés (az a része nyilván nem, amikor feljebb lépked azokon, akiknél sokkal jobb, de nem beszélhetünk a fentebb említett esetről, amikor is szándékosan feladnak meccseket egyesek, hogy gyengébbeket kapjanak, itt a végén a valós szintjén köt ki a streamer).

Képtalálat a következőre: „macie jay rainbow six siege”
forrás: youtube

Megoldás

A jelenlegi rendszerben bárki tud rankedezni, aki elérte a 20-as szintet: bizony, mindössze ennyi kell hozzá!

Nagyon egyszerűen lehetne ez ellen tenni, csak fel kéne tolni a határt mondjuk 40-ig, így aki csak azért csinált másik felhasználót, hogy kiélje magát a nála gyengébb szintű játékosokon, az kétszer is meggondolja, hogy megéri-e a 40 szintnyi macera mindössze ezért.

Amit tehetünk jelenleg

forrás: Reddit

Report. Ha látjuk, hogy egy játékos sokkal jobb nálunk (pláne ha még ehhez nagyképűen írogat is chaten), akkor ne féljünk használni a meccs végi report gombot!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva