Hearthstone

Nem kellene megszerelni az új Quest rendszer legnagyobb furcsaságát?


A Blizzard erre nem nagyon figyelt oda, amikor variált a jutalmakon.

Lassan két hónapja már annak, hogy a Blizzard megváltoztatta a Quest rendszert a Hearthstone-ban, ami alapvetően örömteli, hiszen sokkal játékosbarátabbá váltak a napi küldetések a játékban. Két ponton is fontos módosítás történt:

  • Könnyebbek lettek a napi Questek, mert csökkentettek a követelményeken
  • Minden küldetésért legalább 50 gold jár a korábbi 40 helyett

Hogy pontosan mennyit változtak az egyes Questek, arról itt olvashattatok korábban:

Így változtak meg a napi Questek az új frissítéssel

Ez mind szép és jó, van azonban egy furcsaság az új rendszerben, amit szinte minden nap felhoz valaki – méghozzá teljesen jogosan. Vessünk egy gyors pillantást erre a két küldetésre, hogy megértsük, miről is van szó:

Kép: Reddit

Látható, hogy mindkét küldetésért 50 gold jár. Ezzel önmagában még nem is lenne gond, csak az egyik Quest egyértelműen sokkal könnyebb, mint a másik:

  • Az egyikben csak egy meccset kell nyernünk, a másikban kettőt
  • Ráadásul két class közül is választhatunk, míg a másikban ugyanazzal kell

Elég jól látszik, hogy az egyenlőség nem indokolt, hiszen a második Quest (ha matematikailag közelítjük) négyszer nehezebb, mint az első. Nem is feltétlenül a kapott gold mennyiségén kellene variálni (persze ennek örülnének a legtöbben), a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha a két class-os küldetésnél kellene nyerni kettőt, az egy class-osnál pedig csak egyet.

Nyilván mi is örülnénk, ha ez lenne a legnagyobb baj a Hearthstone-nal, ami persze nem igaz. Ugyanakkor furcsa, hogy a Blizzardnak nem tűnt fel ez a különös anomália, miközben átszabta a rendszert, ráadásul az azóta eltelt két hónapban sem módosítottak a rengeteg panasz ellenére. Nem egy túl bonyolult változtatásról van szó, ezért reménykedhetünk abban, hogy a jövőben módosítani fognak – akkor aztán mindenki megnyugodhat végre ilyen téren.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva