Counter Strike

Ilyet se láttunk még. A Na’Vi edzője csalni próbált, ezért elküldték a csapat mögül


A StarSeries adminjainak kellett közbelépni, kane folyamatosan súgni akart a kiélezett meccsen.

Ritkán látott jelenet játszódott le a StarSeries csoportkörének utolsó fordulójában, a Na’Vi edzőjét ki kellett küldeni a stúdióból. Nem kell durva dologra gondolni, de a csalás az csalás.

Folyamatosan súgni próbált a csapatnak a szabályok és figyelmeztetések ellenére is.

Az adminoknak nem maradt más választása, mint leküldeni a színpadról, így kane a sajtó-szobából izgulta végig a meccs hajráját:

A jelenleg érvényben lévő coach szabály értelmében az edző/coach csak a mapok előtt, a félidőben, a mapok után és a 4 időkérés alatt kommunikálhat a csapattal. Kane azonban az AVANGAR elleni szoros meccsen úgy gondolta, ennyi segítség nem lesz elég a csapatnak, úgyhogy folyamatosan súgni próbált, amikor azt hitte, az adminok nem figyelnek. Többször is figyelmeztették, de semmi hatása nem volt, kör közben és a freezetime-ok alatt is egyfolytában próbálkozott:

Az esettel kapcsolatban egyrészről dicséret, másrészről egy kis dorgálás is megilleti a szervezőket.

  • Dicséretes, hogy így betartatják a szabályokat! Számos versenyen látni, hogy technikai szünet közben beszélnek egymással a csapatok, a coach sem mindig tartja be a szabályokat, mégsem történik semmi.
  • Az viszont már kicsit részrehajlónak tűnik az Ukrajnában tartott versenyen, hogy az ukrán csapat “csak” ekkora büntetést kap. Hiszen amikor az SK csinált hasonló trükközést ESL döntőt, őket pénzbüntetéssel sújtották.

Salamoni döntésként tekintünk tehát a dologra, büntettek is meg nem is, szoktak ennél enyhébben is eljárni más szervezők, de láttunk már szigorúbbat is. De az biztos, hogy stúdióból kizavart edzőt most láttunk először ekkora versenyen.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva