Hearthstone

Ne dőlj be az új metának: még mindig nagyon fontos a fegyver removal


A nerfek ellenére nem szabad rögtön kivenni a tech lapokat a paklikból.

A Hearthstone-ban – a hagyományos, papíralapú TCG-kben elterjedt sideboard híján – rendkívül fontos szerepe van a tech lapoknak: ezek azok a kártyák, melyeket kifejezetten más paklik ellen teszel be a deckedbe. Természetesen mindegyik metának megvannak a maga jellemző tech lapjai: az elmúlt hónapokban leginkább a Silence (Spellbreaker, Ironbeak Owl) és a fegyver removal (Acidic Swamp Ooze, Gluttonous Ooze, Harrison Jones) effektek terjedtek el.

A két hete bevezetett nerfek alaposan átírták a metát, emiatt pedig a tech lapok aránya is egyértelműen visszaesett a deckekben. Mindez nem véletlen: elsősorban a Warlock visszaesése a fő mozgatóerő, hiszen a Possessed Lackey, Voidlord, Carnivorous Cube hármas ritkább előfordulása a Silence, míg a Skull of the Man’ari háttérbe szorulása a fegyverleszedéseket tette kevésbé indokolttá, de utóbbiak esetében az Even Paladin gyengülése is sokat nyom a latba.

A legutóbbi balansz patch előtt az sem volt ritka, hogy egy pakliban 2-2 tech lap volt az említett funkciókra, mostanra azonban ez eléggé megváltozott: a legtöbb deck 1 Silence és 0-1 fegyver removal effekttel játszik.

Egyre többen vannak tehát azok, akik teljesen elhagyják a fegyverleszedés funkciót a deckből, ez azonban nem feltétlenül jó döntés.

Hiába kevesebb jóval a Cube Warlock és az Even Paladin, ezek helyére beléptek új deckek, melyekben szintén fontos szerepe van egyes fegyvereknek.

A legnagyobb “új” veszélyforrás Druid és a Twig of the World Tree. A lassabb, kontrollosabb meta eléggé kedvez a kombó deckeknek, emiatt pedig egyre többen próbálkoznak Malygos Druid és Togwaggle Druid paklikkal, méghozzá nem is rossz eredményekkel. A Twig egyik említett paklinak sem a lételeme, ugyanakkor ezzel a fegyverrel biztosítják be magukat a játékosok, az egy körben elérhető akár 20 mana ugyanis lehetővé teszi, hogy húzástól és az ellenfél játékától majdhogynem függetlenül meglegyen a win condition. Nem kell nullára olcsóbbított Malygos vagy éppen 6+ lapon ülő ellenfél – vagyis olyan dolgok, amikre a Twig nélküli verziók építenek, és amikre nekünk nincs közvetlen befolyásunk.

Nyilván nem túl jó biznisz a negyedik-ötödik körben leszedni a Druid fegyverét, hiszen az ellenfél óriási tempóelőnybe kerül ezáltal. Amikor azonban már csak 1-2 durability van rajta, akkor eltűnik ez az előny, vagyis csupán ki kell várni, majd jó időzítéssel le kell szedni – ezzel elvágva az ellenfelet a sokmanás kombók lehetőségétől.

Természetesen nem ez az egyetlen fegyver a metában, ami ellen jól jöhetnek a leszedések. Az Odd Paladin az Unidentified Maullal és a Vinecleaverrel, a Spell Hunter az Eaglehorn Bow-val és a Rhok’delarral, a Taunt Warrior pedig a Sulfuras-szal és a Razor Blade-del tud kellemetlen pillanatokat okozni, nem is beszélve a Tempo Mage egyik fő erőforrásáról, az Aluneth-ről. Egy szó mint száz: hiába csökkent néhány veszélyes weapon népszerűsége, továbbra is vannak olyan fegyverek a metában, amik ellen igenis érdemes készülni a megfelelő tech lapokkal!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva