Hearthstone

Egyre többeket foglalkoztat a kérdés: mikor jön a következő kieg?


Lassan két hónapja, hogy megjelent a The Witchwood - mikor jön a folytatás?

A jövő héten lesz két hónapja, hogy megjelent a legutóbbi Hearthstone kiegészítő, a The Witchwood, ami azt jelenti, hogy lassan a “félidőhöz” érünk, már ami a játékon belüli megjelenési ciklusokat illeti, hiszen mostanra megszokhattuk már, hogy négyhavonta érkeznek az új tartalmak.

Ez egyben azt is jelenti, hogy lassan érdemes lehet elkezdeni beszélni az új kiegészítőről – már csak azért is, mert egyre többeket foglalkoztat a kérdés a közösségen belül, ezért úgy döntöttünk, megpróbálunk adni némi támpontot. Lássuk!

A legvalószínűbb dátum

A Hearthstone első éveiben még kicsit rendszertelen volt a megjelenések egymásutánja, amibe bekavart az is, hogy nemcsak kiegészítők, hanem Adventure-ök is érkeztek, így a tartalom mennyisége sem volt egyensúlyban. 2016 vége óta azonban változatlan a szisztéma: rendre 135 lapos kiegészítőket kapunk, méghozzá nagyjából kiszámítható időpontokban.

Három fő támpontunk van:

  • Ami lényegében biztosra vehető: augusztusban jön az új kiegészítő
  • A megjelenés a tapasztalatok alapján csütörtöki napra esik majd
  • A legesélyesebb időszak a hónap második hete az elmúlt pár év alapján

A felsoroltak alapján meglehetősen nagy magabiztossággal megállapítható a legvalószínűbb megjelenési dátum: ha most kellene tippelni, akkor azt mondanánk, hogy augusztus 9-én érkezik 2018 második Hearthstone csomagja. Összehasonlításként: a második 2017-es kiegészítő, a Knights of the Frozen Throne augusztus 10-én (szintén csütörtöki napon) jelent meg.

Mikor jelentik be?

Az elmúlt időszakban nagyjából 5 héttel a megjelenés előtt jelentették be hivatalosan az új csomagokat, illetve maga a teaser kampány már pár nappal korábban elkezdődött mindig – a The Witchwood esetében nagyjából egy hétig húzta az agyunkat a Blizzard. Tavaly egy nagy HCT-versenyhez kötötték a nyári kiegészítő bemutatóját, és elég nagy a valószínűsége annak, hogy most is ez lesz: a június 30-án és július 1-jén esedékes vb-selejtező, a Summer Championship tökéletes alkalom lenne minden tekintetben a leleplezéshez, így mi vagy erre, vagy az ezt követő hét elejére tippelnénk.

Mindez persze csak találgatás, a korábbi tapasztalatok alapján azonban nyugodtan számolhattok egyelőre a fenti időpontokkal – ha a Blizzard nem változtat az eddigi rendszeren, akkor jó eséllyel igaznak bizonyulnak majd.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva