PUBG

Jókora buffot kapott a Lightweight grip – Nézzük megéri-e használni?


Megújult a Lightweight grip, de megéri felpattintani a fegyverre mostantól?

A Lightweight gripet már a bekerülése óta kerüli mindenki. Nem csoda, hiszen csak rontott a fegyveren, még grip nélkül is sokkal jobb bármelyik fegyver kezelése. Ezen viszont a legutóbbi patch-ben változtattak. A kérdés viszont maradt, megéri-e mostantól feltenni a fegyverünkre vagy jobb, ha a földön hagyjuk? Nézzük!

Az új grip változása egyetlen lövés esetén | Forrás: WackyJacky

WackyJacky elsődlegesen az SKS-en vizsgálta a gripet. Első körben azt nézte, hogy mennyire nehéz kezelni a fegyvert egyetlen lövés esetén. Összehasonlítva a korábbi verzióval pedig láthatjuk, hogy sokkal konzisztensebb lett a grip teljesítménye. Nem hord teljesen random irányokba, sokkal jobban lehet kezelni. Ez viszont még a tesztnek azon része volt, ahol megnéztük, hogy mennyire kell belenyúlnunk 1-1 lövés után. Nézzük, hogy mennyivel változtatja meg a spray patternt!

Single tap módszerrel a spray pattern 10 lövés után | Forrás: WackyJacky

Ha pedig több lövést adunk le, akkor jól látható, hogy sokat javult a fegyver teljesítménye a light grip segítségével. Aki nem pontozni szeret, hanem gyorsabb tempóban keni az áldozatait, annak érdemes mostantól megfontolni a Lightweight gripet.

A spray pattern single tap esetén SKS-en | Forrás: WackyJacky

A Vertical grip továbbra is a legjobbak között van, de a 20%-os sway javulás miatt érdemes megfontolni a Lightweight gripet. (Sway-nek azt nevezzük, amikor függőleges irányba elmozdul a célkeresztünk) A thumb griphez még további 30%-os ADS speed is jár, aminek maximum a quick scope kedvelői tudnak kihasználni, de cserébe nagyobbat rúg a fegyverünk.

A Vertical és a Lightweight grip mostantól a két legjobb döntés az SKS mellé.

A spray pattern single tap esetén M416-on | Forrás: WackyJacky

Az M416 esetén már nem ilyen felhőtlen a helyzet, itt a Vertical jókorát ráver a Lightweight gripre, ha távolra szeretnénk pötyögtetni. Viszont most már van értelme itt is felpattintani a fegyverre, ugyanis itt is elég szép javulást hoz.

A Half és az Angled gripet így is lekörözi single tap esetén.

Természetesen ha spray-elésre kerül sor, akkor ez a sorrend úgy ahogy van, borul.

A cikk WackyJacky Lightweight grip guide videója alapján készült.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva