PUBG

Melyik a jobb taktika? – A fullos loot vagy a jobb pozíció megszerzése a fontosabb?


A PUBG-ben rengeteg taktikát követhetünk, most a két legnépszerűbbet elemeztük.

A PUBG-ben az a szép, hogy mindenki a saját stílusában tudja játszani. Egyeseknek az okoz élvezetet, ha beülnek egy házba, csapdát készítenek és várják a betévedő vendégeket. Míg mások nem bírnak 2 percet egy helyben ülni, folyton pörögnek és újabb helyekre látogatnak el, keresik a kihívásokat. Megint mások pedig a kör szélén várják az áldozatukat, a fűben hasalva. Igazából mindegyiküket meg lehet érteni, nem vagyunk egyformák és épp ezért ilyen izgalmas a játék, sosem lehet tudni, hogy kikkel kerülünk össze.  Most kicsit szétbontanánk a játékostábort a két legnépszerűbb stratégiára (tudjuk, hogy ennél sokkal több létezik), majd megvizsgáljuk mindkettő előnyét-hátrányát.

A fullos loot megszerzői

A legtöbb játékosnak van egy álom kombója, amivel a legjobban tud játszani, épp ezért így tudja a legnagyobb eredményeket elérni. Korábban ez az M416+Kar98k kombó volt a legtöbbeknél, ám mostanában a Kart sokaknál felváltotta az M24, az M4-et pedig a Scar-L/AKM, de az UMP és a Vector is hihetetlen népszerű. Akik a fullos lootra törekednek, azok gyakran a térkép egyik szélső pontjára esnek, ahonnan ráadásul elég sokat kell utazni, mire összeszedik az általuk kedvelt felszerelést. Ebben nyilván elég nagy kockázat rejlik, hiszen a jobb poziban lévő játékosok – főleg squad esetén – könnyűszerrel kilőhetik a járművet, vagy olyan helyzetbe kényszerítik a másik csapatot, ahol nem épp előnyös a harc számukra. Sokan mégis bevállalják a rizikót, persze ennek sokszor az az ára, hogy 10 perc lootolás után az első ütközetben hal az egész csapat. Ellenben, ha sikerül a kör közepére épségben beérni és bevédeni az adott területet, akkor a kellő lootmennyiség miatt simán lehet win a vége.

Minimál loot & fullos pozi

A másik legnépszerűbb stratégia szerint pedig olyan helyre kell ugrani, ami nem annyira közkedvelt, ezek meg sincsenek nevezve a térképen általában. Itt valószínűleg nem életünk lootjával fogunk találkozni (persze az sincs kizárva, tekintve a játék randomitását), de a jó pozíció rengeteget számít. Ha már van egy jó alap lootunk, akkor azzal azért lehet vadászni, főleg mondjuk azokra a csapatokra, akik még javába lootolnak. Ennek a hátránya, hogy kevesebb eséllyel találunk távolsági fegyvereket, megfelelő scope-pal ellátva. Ha pedig távolról kiszúr egy másik csapat úgy, hogy nincs nálunk scope, az bizony elég kellemetlen. Az állóháborúk esetén is legtöbbször gondban vagyunk, mert nincs kellő mennyiségű first aid, hogy a boosterekről ne is beszéljünk. Ha viszont sikerül elcsípni egy másik csapatot, akik már kilootolták Dareiosz összes kincsét, akkor nyert ügyünk van.

Te melyik stratégiát kedveled jobban?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva