Gaming

Ash a Supercellnek: a játék pay 2 win, ezzel a három racionális módszerrel reformáljátok meg!


Az egyik legnagyobb Youtube-er észérvekkel állt elő.

Érdekes mederben van a Clash Royale. Nagyjából 2 hónapja leváltották a Clan Chestet Clan Wars-ra, mely a hibái ellenére is alapvetően érdekesebb és több jutalommal jár. Egy hete érkezett új balansz frissítés, mely minden hónapban várható. Azt is bejelentették, hogy fognak foglalkozni a ranked rendszerrel, mert tudják, hogy fejlesztésre szorul.

Ennyi újdonság, mégis aki jár a játék Subredditjén, az jó pár a játékot szidó posztba futhat bele.

Képtalálat a következőre: „clan wars clash royale”
forrás: Clash Royale Arena

Az ok egyébként nem túl bonyolult: egyrészt látszik, hogy most valami elindult, talán érzi a Supercell is, hogy bajban a játék, ilyenkor amúgy is érdemes posztokkal megtalálni őket, másrészt pedig igencsak mélyről indultunk, van hova fejlődni.

Ma az egyik legnagyobb Clash Royale youtube-er, Ash-nek a videóját nézzük meg, mely boncolgatja a játék problémás részeit, de ami ennél fontosabb, hogy reális megoldásokat vet fel a javulás érdekében! 

Az ilyen nagyobb személyekre érdemes odafigyelni, hisz könnyen lehet, hogy a Supercell megfogad ezt-azt a javaslatokból.

Problémák

A játék túl drága.

A legendary-ket veszi elő példának, egészen elképesztő, hogy egy darab 40000 gold, de ha azt az egyet ki akarjuk maxolni, kell még 37 belőle (!), ez 1.5 millió gold – és akkor még a maxolás költségeiről nem is beszéltünk…

Márpedig akárki akármit mond, egy bizonyos szint felett (ami ki tudja hol kezdődik, lehet, hogy csak 4000 kupa felett, lehet, hogy már korábban) kellenek a felszintezett lapok a győzelemhez (a tudás mellett).

Képtalálat a következőre: „clash royale mega knight”
forrás: Youtube

A Clash of Clans-t (a Supercell másik nagy játéka) veszi elő példának Ash, ahol lehet célzottan fejleszteni a városunkat, míg a Clash Royale-ban nem lehet specifikusan lapokat farmolni.

Persze választhatjuk a Grand Challenge-et (mely ár/érték arányban elég jó), de lehet, hogy egy héten keresztül nem kapunk belőle olyan lapot, amire vágytunk. 

Megoldások

1. Opcionális reklámok

Mielőtt mindenki leharapná Ash vagy a mi fejünket, még egyszer hangsúlyozzuk az opcionális szót.

Képtalálat a következőre: „clash royale”
forrás: Deck Shop

Tudjuk, hogy idegesítő a játékon belüli reklám, de ha mondjuk öt megnézésével kapnánk egy Grand Challenge belépőt, akkor azért biztos lenne egy réteg, aki ezt örömmel fogadná – a Supercellnek meg nem bevétel kiesés, mert a reklámból kap pénzt a vásárolt Gem helyett. A Brawl Stars nevű játékukban már bent van ez a lehetőség.

2. Láda minden Clan War után és Challenge belépő

Ismét a Challenge-nél lyukadunk ki, mely szerintünk is egy jó ötlet. Egyrészt a Clan Wars játékmód minden alkalom utáni ládáját már sokan felvetették (kisebb jutalmak, de egyből kapjuk, így egyből megvan a jó érzés), másrészt sokan panaszkodtak arra, hogy rövid – ha “meghosszabbodna” egy ingyen Challenge jeggyel, máris másképp éreznénk.

Képtalálat a következőre: „clash royale grand challenge”
forrás: Clashroyalearena

3. A lapok visszaadása

Érintettük már, hogy akármilyen jók is vagyunk kihívásokban, simán lehet, hogy nem is szerzünk a paklinkba illő lapokat. Ezektől egyedül donate során szabadulhatunk meg, ha épp a klán társaink ezeket kérik. Ha vissza lehetne adni (mondjuk 80-90%-os áron) a lapjainkat (vagy egy részét), akkor más deckeket is kipróbálhatnánk – arról nem is beszélve, hogy ha nerfelnek valamit, akkor se vagyunk meglőve.

Ha csak egyet valósítana meg a fejlesztő csapat, mi az elsőre szavaznánk, a Grand Challenge egy nagyon jó kis játékmód, de Gemet nem mindenki engedhet meg magának – pár perc reklám nézést viszont igen. Reméljük, hogy odafigyel Ash-re a Supercell, tekintve, hogy a legutóbbi kérdezz-felelek során elárulták, hogy többször is figyelembe vették a közösség kéréseit, reálisnak tűnik.

Rendet tett a fejekben a Supercell: elárulták, hogy mi alapján változtatnak lapokon, és hogy melyek lehetnek a következők

Az egész videót itt tekinthetitek meg:

Nektek hogy tetszenek Ash ötletei? Melyiket valósítanátok meg közülük? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva