Hearthstone

Megéri pickelni: három hétre nagy sztár lett a Dragonslayerből az Arénában

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: aréna,

A Taverns of Time event új kártyái nagyot dobtak az egyik ellenlapon.

Hétfőn elstartolt a Hearthstone-ban a három hétig tartó Taverns of Time esemény, ami nemcsak sokkal megérősebb napi küldetéseket jelent (az új Questek goldot és dustot is adnak egyszerre), hanem új Arena kártyákat is, hiszen 28 új, exkluzív lap került be a játékmódba erre az időre. Hogy melyek lettek a legjobbak közülük és melyik class járt a legjobban, arról tegnap már olvashattatok nálunk.

Arena: a Druid kapta a legbénább új lapokat, de melyik class járt a legjobban?

A 28 új lap jócskán átszabta a metát az Arenában, már csak azért is, mert az egyes class-ok nem ugyanakkora mértékben erősödtek. Fontos azonban, hogy nemcsak az új lapok jelentik a változást, hiszen a régebbi kártyák között is vannak olyanok, melyek más megvilágításba kerülnek az ilyen helyzetekben. Jelen esetben a Dragonslayer az, amiről mindenképpen említést kell tenni.

Alapjáraton nem számít túl erősnek ez a lap az Arena módban, hiszen a 4/3-as statok 3 manáért nem az igaziak, a képessége pedig elég kiszámíthatatlan – inkább constructedben lehetett találkozni a sárkányölővel, főleg a legutóbbi Standard rotáció előtt, amikor a sárkányokkal felálló Priest nagyon népszerűnek számított. Most azonban jelentőset ugrott a lap ereje az Arenában, hiszen az új lapok között több dragon altípusú is akad.

Az igazán jó hír az, hogy az új sárkányok többségét el is pusztítja a 6 sebzéssel a Dragonslayer, de nem rossz elbánni például egy Cobalt Scalebane-nel sem. Íme a szóban forgó új lapok:

A lényeg tehát, hogy amíg tart az esemény, addig ne féljetek kidraftolni a Dragonslayert, hiszen a paklik többségében akad egy-két sárkány, köszönhető az új lapoknak. A lénybe épített leszedésben pedig olyan tempo swing potenciál van, ami a jó pillanatban elsütve akár a meccset is eldöntheti ebben a játékmódban. Használjátok ki tehát a lehetőséget július 2-ig, ha az Arena környékén jártok!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva