PUBG

SR vagy AR kiegészítőt érdemes a DMR-re pakolni? – Nem olyan egyértelmű, mint gondolnád!


AR vagy SR kompenzátort? Ez itt a kérdés!

Amióta a DMR-ekre rámennek az AR kiegészítők is, sokkal könnyebb dolgunk van, ha fel akarjuk szerelni a fegyverünket. A kiegészítők leírása viszont nem változott, FoDa is elmondta a streamjében, hogy ő csak az SR kiegészítőket használja, ugyanis a leírás szerint jobbak az AR-es társaiknál.

A hivatalos leírás | Forrás: PUBG wiki

A fentebbi leíráson is látszik, hogy az SR kompenzátornak jobbnak kellene lennie elvileg. Na de a játékban is jobb? Erre a kérdésre kereste LaZeR_Strike is a választ a legújabb videójában, nézzük, hogy mi a helyzet tüzelés közben!

A teszt metódusa 

Az összes world lootban lévő fegyverrel megnézték az SR/AR kompenzátor közötti különbséget. A dropban lévő Mk14 sajnos így kimaradt a tesztből. Viszonylag közelről 4 sorozatot adtak le (feltehetően makróval, a konzisztens eredmények érdekében).

SKS

Különbségek az SKS esetén | Forrás: LaZeR_Strike

Az SKS esetén az AR kompenzátorral sokkal konzisztensebb spray patternt láthatunk, az SR kompenzátor ezzel ellentétben szerteágazó és elég nehéz kontrollálni egy durvább túrás esetén. Az AR kompival viszont egész könnyen lehet bánni, ugyanis a függőleges szórással közel sem kell olyan nagy mértékben törődnünk. Ha pedig csak 2-3 golyót túrunk rá az ellenfélre, akkor szinte bármelyiket választhatjuk, ott ugyanis nincs nagy különbség a két kiegészítő között.

SLR

Különbségek az SLR esetén | Forrás: LaZeR_Strike

Az SLR esetén is hasonlót láthatunk, viszont itt kicsit bonyolultabb a helyzet. Az SR kompenzátorral az első 2-3 golyót még egy kicsit az AR kompenzátornál is jobban tudunk kezelni, a további lövések esetén viszont az SR kompi nagyon elcsúszik, az AR társával ellentétben, ahol szinte mindig tudjuk, hogy mire számíthatunk. Érdemes még kiemelni, hogy az AR kompenzátorral a spray pattern is kisebb lett.

Mini-14

Különbségek a Mini-14 esetén | Forrás: LaZeR_Strike

A Mini esetén érdemesebb az SR kompenzátort választanunk, ugyanis az első 5-6 lövésnél szinte csak le kell húzni a fegyvert, az AR kompenzátor esetén már kicsit kontrollálnunk kell. Ha viszont gépfegyver módjára akarjuk spammelni a bal klikket, akkor az AR kompenzátor a jobb választás, ezt abban az esetben tudnánk ajánlani, ha valaki a nemrég népszerűvé vált SR+DMR kombóval játszana.

Összegzés

Az összegzés | Forrás: LaZeR_Strike

A hiedelmekkel ellentétben nincs óriási előnye az SR kiegészítőknek, sőt! Jó pár alkalommal érdemes az AR kompenzátort választani. Ez természetesen attól függ, hogy ki-mire használja az adott fegyvert. Ha távolra 2-3-as burstöket adunk le, akkor a spray pattern alsó ágát érdemes nézni, e szerint az SKS esetén érdemesebb az AR kompenzátort választani, a többiek esetén pedig az SR kompi a nyerő. Ha viszont szeretjük spammelni a bal egérgombot, akkor az AR kompenzátort érdemes választani, itt ugyanis könnyebb dolgunk lesz a a recoillal.

Természetesen ez csupán egy iránymutatás, ha megszoktátok valamely kiegészítőt és emiatt azt preferáljátok, abban az esetben maradjatok nyugodtan az általatok kedvelt variánsnál!

LaZeR_Strike videóját pedig itt találjátok:

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva