Hearthstone

Kripp szerint mindenképpen nerfelni kell az egyik új Aréna lapot


Teljesen broken az egyik új Mage lap a népszerű streamer szerint.

Hétfőn elstartolt a legújabb Hearthstone esemény, a Taverns of Time, melynek fókuszában ezúttal az Arena áll, 28 új, exkluzív lappal bővült ugyanis a játékmód, melyek három héten keresztül lesznek játszhatóak. 10 neutral kártya mellett mindegyik class 2-2 új lapot kapott – ha még nem láttad mindegyiket, akkor korábbi cikkünkben megnézheted őket.

Íme minden tudnivaló a vadonatúj Arena lapokról

Az elég egyértelmű, hogy nem mindegyik class erősödött azonos mértékben az új lapok által – a Druid kifejezetten rossz kártyákat kapott például. Az arénamester Kripparrian szerint azonban nemcsak az eloszlás nincs rendben, hanem az egyik lappal is komoly baj van:

szerinte a Cavern Dreamer nevű kártya túlságosan erős lett és nerfelni kellene.

Kripp szerint jelenleg többek között ennek a lapnak is köszönhető, hogy a Mage kiemelkedik a mezőnyből – csak a Shaman tudja felvenni vele a versenyt, de ez a class is lemaradásban van Jainához képest. Ami pedig magát a kártyát illeti: már nagyon korán iszonyatos value-t tud generálni, köszönhető annak, hogy már a kijátszása körében is csinál valamit, ezért bukni nem nagyon lehet rajta – 2 manáért az esetek többségében kapunk egy 2 manás spellt és egy 1/3-as lényt, amit ráadásul azonnal meg kell oldania az ellenfélnek, különben tovább fokozódik a baj.

A streamer külön hangsúlyozta: az csak tetézi a bajt, hogy pont a Mage kapta ezt a lapot, hiszen egy olyan class-ról beszélünk, amely elég könnyen be tudja védeni a Cavern Dreamert a játék elején. Ha pedig le tudunk vele generálni 2-3 spellt, az sokszor már önmagában elegendő ahhoz, hogy megnyerjük az adott meccset.

Egy szó mint száz: Kripp úgy érzi, hogy a lapot nerfelni kellene egy hotfix segítségével – hiába került be csak ideiglenesen a játékmódba, szerinte teljesen felborítja az Arena egyensúlyát. Márpedig a Taverns of Time eseményből több mint két hét még hátra van, ezért még nem késő közbelépnie a Blizzardnak. Meglátjuk, hogy a fejlesztők hallgatnak-e a streamerre!

Érdemes egyébként megnézni Kripp videóját, hiszen a második felében több olyan szituációt is láthatunk, ahol a Cavern Dreamer lényegében egymaga nyeri meg a meccset.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva