League of Legends

Heimerdinger a legnagyobb király! – A Yordle veretlen az új profi metában


Furcsa helyzetbe keveredett a League of Legends, ebből pedig Heimer profitált a legtöbbet.

Korábban szinte csak a Heimer mainek használták, vagy troll picknek vitték a csapatkompozíciókba, ám most igazi húzónévvé vált!

Mondhatjuk, hogy Heimerdinger egy európai kulcsfigura, ugyanis az EU LCS-ben háromszor is választották az előző héten, s ezeken felül kétszer még tiltották is. Ami még érdekesebb, hogy ezekhez a statisztikákhoz egy 25-ös KDA társul, ami félelmetesen magas, kétségtelenül ő teljesít a legjobban jelenleg a profik keze alatt. Elsőre ez a három választás kevésnek tűnhet, de ha azt mondjuk, hogy 9 év alatt csakis 11-szer választották a karaktert, ebből három pedig csak az előző héten történt, akkor azért már impozánsabbnak tűnik a szám, s talán többen felkapják a fejüket, mondván: “Hoppá, tényleg lehet valami Heimerdingerben!” A Yordle tudós egyébként a 11 profi megjelenéséből csakis egyet veszített el eddig, ám azt is Európán kívül tette, “itthon” még sosem veszített, az előző héten 7-re emelkedett a győzelmi szériája a kontinensen.

Persze ahhoz, hogy Heimerdinger kimásszon a “troll pick” kategóriából, az kellett, hogy a bot lane meta teljes mértékben a feje tetejére álljon. Kiváló “lövész” választás jelenleg.

Hogy miért?

Kifejezetten erős ösvényfázissal rendelkezik a Q képességének köszönhetően, az ösvényen belül bárhova le tud tenni három kis löveget, ami folyamatosan darálja mind az ellenfeleket, mind pedig a minionokat. Ez hatalmas előnyt jelent, ugyanis folyamatosan pusholni (tolni) tudja az ösvényt, ezzel ellehetetlenítve az ellenfeleket a biztonságos farmolástól, valamint a többi képességével kombinálva biztonságban is van, nehezen lehet gankelni a kis tudóst. Ha a “főzetbe” belekeverünk egy CC gépet, mint például a felső videóban is látható Fiddlesickset és gyakorlatilag megállíthatatlanná válik az alsó ösvény, a másik duónak pedig csak a hajtépés marad hátra.

A Riot Games ugyan előrejelezte, hogy valamennyire erősíteni tervezik az alsó ösvény kritikus sebzéssel operáló lövészeit a jövőben, ám ez még biztosan nem holnap lesz, így nem lehet mást tenni, mint megszokni a jelenlegi metát és a lehető legjobban illeszkedni hozzá. Ebben Heimerdinger pedig  kiváló partner lehet!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva