League of Legends

A Riot Games csatornája érte el a Twitch eddigi legnagyobb mérföldkövét!


Impozáns rekordot húzott be a Riot Games, nincs még egy olyan csatorna, amit ennyien tekintettek volna meg.

A League of Legends-ért felelős Riot Games csatornája lett az első olyan felület a Twitch-en ami elérte az egy milliárd megtekintést. Elég szép, hogy egy “haldokló játékért” felelős csatorna még mindig képes rekordokat dönteni.

A mérföldkövet vasárnap, június 24-én sikerült a Riot Games-nek elérni. A rekordértékű esemény egyébként az aktuális NA LCS játéknap első találkozója alatt, az OpTic Gaming – FlyQuest összecsapás alatt történt.

 

A csatorna egyébként csak és kizárólag League of Legends közvetítésekből “él”, s azon belül is csak az európai, valamint az amerikai LCS mérkőzéseit sugározza. A Riot Games-hez kapcsolódik még a két nagyobb internacionális torna, a Mid-Season Invitational, valamint a League of Legends világbajnokság megrendezési joga is, így értelemszerűen azok a találkozók is megtalálhatók adott esetben a csatorna közvetítési listáján. Korábban koreai találkozókat is követhettek a nézők itt, ám idővel felvásárolta a jogokat az OnGameNet, így az elvándorolt a hivatalos Riot Games csatornáról. Egyébként ez lehetséges, hogy a jövőben változik, folyamatos tárgyalásban állnak a felek, ám úgy tűnik, hogy a Koreában létrejövő League Park stúdió hamarosan újból a Riot Games csatornájára fogja készíteni az LCK közvetítéseket.

A Riot Games Twitch csatorna első videója egyébként 2012 szeptember 8-án került fel a szerverre, így kijelenthetjük, hogy ezt a hatalmas mérföldkövet kevesebb mint 6 év alatt sikerült elérnie a Riotnak. Mind a mai napig a csatorna legnézettebb videója a második szezon világbajnokságának döntője, amikor a Taipei Assassins az Azubu Frost csapatával csapott össze a trófeáért. Ezt a videót több mint 657,000-en nézték meg.

Egy biztos, ezek a számok nem azt mutatják, hogy leáldozóban lenne a League of Legends, így még biztosak lehetünk abban, hogy egy ideig még követhetjük a Riot Games esport játékának fejlődését és alakulását.

Ti szoktátok követni az európai és/vagy az amerikai LCS-t?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva