Hearthstone

Jöjjön egy kis Defile-matek Toast tanár úrral


Könnyen megoldotta a board cleart a népszerű streamer.

A Hearthstone-ban bizony vannak olyan szituációk, amikor a gyors fejszámolás aranyat ér – ez különösen igaz azóta, hogy megjelent a Defile, hiszen a kötél miatt nem számolgathatjuk a végtelenségig, hogy miként tudjuk összehozni a tökéletes board cleart.

Néha a valójában nagyon egyszerű szituációk is bonyolultnak tudnak tűnni, ha túlgondoljuk őket. Pedig a Defile nemcsak akkor jó, ha be tudjuk indítani vele a láncreakciót – ez különösen igaz akkor, ha kettő is van nálunk a spellből. Toastnak is egy hasonló szituációt kellett megoldania – íme az alaphelyzet, lássuk, hogy rájöttök-e egyedül!

A megoldás egyszerűbb, mint gondolnátok: először jön az egyik Defile, ami beállítja 1 HP-ra a Fel Reavert, megadva ezzel a kiindulási pontot (meg persze minden mást is levisz eggyel kevesebb HP-ra). Ezután pedig a Lord Godfrey és a Mortal Coil segítségével lesebezzük 3-ra a Voidlordot, így amikor elsütjük a második Defile-t, akkor csak a három darab 1/1-es Voidwalker fog maradni, amik a Voidlordból esnek ki, ezeket pedig már könnyen eltakarítja a Despicable Dreadlord.

Természetesen a streamer is hamar kimatekozta a megoldást, a tipikusan Toastos reakció sem maradt el a végéről. Megtehette, hiszen ez a board volt az ellenfele utolsó esélye, úgyhogy hamar röppent is utána a concede. Íme az eset videós formában:

Toast azért a fenti jelenet után még benyögte, hogy “ezért nem lehet az IQ-mat egész számokban mérni” – ennél persze oldott már meg ő is bonyolultabb Defile-feladványokat, de a show kedvéért nyilván nem hagyhatta szó nélkül az esetet.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva