Gaming

30 vs 60 fps – Te látod a különbséget?


A 30 és a 60 fps közötti különbséget vizsgáltuk, a hiedelmekkel ellentétben bizony érzékelhető a különbség.

Sokan még mindig azt állítják, hogy nem igazán érződik a különbség 30 és a 60 fps között a játékokban, illetve az is sok félreértést szokott okozni, hogy elég-e a 30 fps egyáltalán.Az Oculus VR alapítója, Palmer Luckey szerint a 30 fps egyszerűen kevés, a 60 fps-t viszont már lehet élvezni, de a 90-120 ehhez képest is nagy ugrás. Ráadásul ezt 2014-ben mondta Palmer, azóta pedig történt egy, s más.

A videóból mindannyian láthatjuk, hogy 30 fps mellett is folyamatos, élvezhető mindegyik játék, de csak addig tudjuk értékelni, amíg nem láttuk, hogy mennyivel másabb a 60 fps mellett ugyan az az alkotás. A megduplázott képkockaszám sokkal folyamatosabb játékmenetet biztosít, ez egyébként az agyunk képfeldolgozást is megkönnyíti. 30 fps mellett azok például elég könnyen tapasztalhatnak fejfájást, akik 144 Hz-es monitoron szocializálódtak.

A multiplayer játékok esetén pedig még előnnyel is jár a több fps, főleg ha a monitorunk is valami jobb fajta 144/240 hz-es modell. Ez leginkább az fps-ek esetén nyom sokat a latba, itt ugyanis minden képkocka számíthat adott szituációkban.

Lassításban vizsgálták a különbséget 60, 120, 144 és 240 Hz-es monitorok között CS:GO-ban

Aki esetleg nem látná a különbséget, az a korábbi cikkünkben lassítással is megnézheti, hogy mekkora különbség van az egyes frissítési frekvenciák között. Bizony a 60 fps sem a világ vége.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva