Fortnite

Érkezett egy hotfix a PC játékosoknak, a Playgroundra még várnunk kell


Bőven kijárt a törődés a kliensnek, kaotikus volt a v4.5 elő napja.

Minden PC játékos kapott egy kisebb frissítést a klienséhez, ezt minél hamarabb állítsuk fel, had dolgozzon magának, hogy amikor már rávetnénk magunkat a játékra reggeli után, ne kelljen minderre még várni is!

A v4.5-ös nagy frissítés első napja maradjunk annyiban, hogy hagyott némi kivetnivalót maga után. Hónapok óta várunk már egy sandbox módra, amit az Epic Games végre a Playground LTM formájában el is készített és a közösség elé bocsájtott. Tartott ez körülbelül 2-3 óráig, majd amikor már tényleg senki sem tudta használni, az Epic Games ki is vette a lehetőségek közül azonnal.

Alig jött be a Playground, egyből kiderült hogy hibás – Az Epic Games már dolgozik az ügyön

A legnagyobb galibát mégis az okozta, hogy a Playground LTM okozta bonyodalom érintette a többi játékmódot is, így a normál meccsek is több órán keresztül szüneteltek, vagy akadoztak. S javarészt akadoztak, ugyanis mint kiderült, a háttérben a memóriafelhasználással is kezdett valamit az Epic Games fejlesztőcsapata, az új frissítés hatalmas memory leak-et eredményezett. A memory leak az a jelenség, amikor egy program, vagy applikáció nem szivárogtatja vissza rendesen a “kölcsönvett” memóriát. Ennek hatására a program többi része nem jut elegendő memóriához és idővel bedöglik. Ezért volt nagyon sok FPS drop, kifagyás, vagy folyamatos matchmaking error.

 

Az Epic amint rájött a probléma forrására ráfeküdtek a megoldásra, s néhány órával ezelőtt bejelentették, kész a hotfix, a PC játékosoknak elkészítettek egy javítócsomagot, amit már a kliensünk indításával aktiválhatunk is. Ez az apróbb törődés remélhetőleg teljesen megszünteti a tegnapi őrültekházát és végre teljes mértékben élvezhetjük majd az új frissítés adta lehetőségeket!

 

Mondjuk ez nem teljesen igaz, az új frissítés adta lehetőségek 90%-át élvezhetjük csak majd, ugyanis a Playground LTM ezzel a hotfix-szel még nem tért vissza, a sandbox/gyakorló móddal nagyobb baj van, mint azt előre a fejlesztők gondolták, további munkát igényel még a stabil működése.

 

Reményeink szerint mostantól rendben leszünk (legalábbis a jövőheti Content Update-ig, vagy a Playground LTM visszatéréséig), újból ráfekhetünk a győzelmek halmozására, s nem azzal kell majd foglalkoznunk, hogy látjuk-e végre a karakterünket mozogni, avagy sem.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva