League of Legends

Folytatódik a Fizz-mizéria – Újabb W mechanikát tesztel a Riot

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: fizz, update,

Idővel csak történik valami Fizz ügyében.

Már hetek óta hallani arról, hogy a Riot Games a kezébe vette Fizz sorsát, s változtat rajta. A változásnak több oka is van, szeretnék újból a divatosabb hősök között látni, valamint többször véleményt formáltak a fejlesztők arról, hogy szerintük a karakter W képessége lehetne valamivel jobb is.

A legújabb PBE frissítésben szintén a Seastone Tridentet vették elő, ezúttal megpróbálkoznak egy többszintes mechanikával. Eddig úgy működött a W, hogy a passzív hatásának köszönhetően az auto attack-ok vérzést (bleeding – folyamatos sebződés) idéztek elő. Mindeközben egy jelző került az egységekre, amiket ha újból eltalált a W-vel felerősített támadásával Fizz, akkor tripla sebzést okozott rájuk.

Ez mind szép és jó, ám volt egy időszak, amikor recastolni kellett a képességet, ez pedig egy orgyilkos esetében meglehetősen furcsának tűnhet, főleg csapatharcokban. Egyáltalán nem volt megelégedve ezzel a működéssel a Riot, ezért újabb lehetőségekkel kísérleteznek a tesztszerveren.

Surrender@20

Az új verziónál is megmaradt a vérző passzív sebzés, három másodpercen keresztül folyamatosan pattog le a HP az ellenséges egységekről. Majd jön az érdekesebb rész, az új W aktív. Ha aktiváljuk a képességet, a következő auto attack-unk bónusz varázssebzést oszt. Ha ez a felerősített támadás elpusztítja a célpontot, visszakapunk 20 manát(a képesség árának kétharmadát), valamint a töltési idő is 1 másodpercre csökken vissza. Ha okosan használjuk, akkor gyakorlatilag állandóan lehet W képességünk az ösvényben, könnyedén lehet majd vele farmolni.

Viszont, ha nem öljük meg vele a célpontunkat, akkor is bőven lesz értelme használni a W-t. Ilyenkor ugyanis 6 másodpercig aktív marad a képesség és további bónusz on-hit sebzést kap a karakter. Ez egész jó lesz azokra az esetekre, amikor már bőven van egy-két tárgy a felszereléseink között, s másokkal párbajozunk. Sokat fog tudni számítani az a bónusz sebzés.

Nem annyira drasztikus ez, mint a korábbi W verziók, de látszik, hogy komolyan gondolja a Riot Fizz módosítását. Ti mit gondoltok a PBE formáról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva