Fortnite

Kétszer olyan gyors farmolás, tuti 1v1 előny? – Ez a Speed Farming!


Nem csak a farmolás idejét gyorsíthatjuk fel ezzel, sok esetben életet is menthet!

TSM Myth, FaZe Tfue, vagy a magyarok közül Ruben_Senpai és Eragonist. Mind a négyen nagyon szeretnek nyerni, s ennek érdekében mindent meg is tesznek. Ha követjük a közvetítéseiket, többször láthatunk egy elsőre meglehetősen furcsának tűnő mechanikát, amit a Fortnite világában Speed Farmingnak hívunk.

Annak érdekében, hogy a játék minden aspektusában jobbak legyünk ellenfeleinknél, bizony sokszor újabbnál újabb technikákat kell kikísérletezni. A Speed Farming egy ilyen technika, ami lehetővé teszi, hogy az átlagnál sokkal gyorsabban farmolhassunk alapanyagokat. Sőt, ez még a mérkőzés eleji Harvesting Tool párbajokban is segíthet, ugyanis nem tudni mikor szaladunk bele olyan helyzetbe, hogy versenyeznünk kell egy fegyverért, s közben meg egymást csépeljük egy másik játékossal.

Egy szó mint száz, több helyzetben is nagyot dob a játékunkon, ha van egy ilyen trükk a tarsolyunkban, ami ráadásul még csak nem is nehéz, viszont elsőre egészen furcsa lehet.

A mechanika az animation cancel-en, vagyis egy animáció kihagyáson alapszik. Ahhoz, hogy ezt előidézzük, egy rövid Emote-ot kell becsempésznünk két Harvesting Tool csapás közé. (Ehhez a legjobb választás a Wave Emote, ám ha az nincs meg, más rövidebb idejű Emote-ot is használhatunk, pl.: Snap, Salute, Thumbs Up, Thumbs Down, stb.)

A gördülékeny kivitelezésért a következőképpen járjunk el:

  • Állítsuk az Emote-ot olyan helyre, amit könnyedén alkalmazhatunk játék közben (Például a Jobb egér gombra)
    • Ne ijedjünk meg, ha a Key Bindings menüpontban a Locker Emote Slot 1-et ráállítjuk a Jobb egér gombra, az nem fogja befolyásolni a fegyveres célzást!
    • Ez csak és kizárólag akkor fog aktiválódni, ha Harvesting Tool van a kezünkben.

  • Nagyon fontos a ritmus!
    • A Speed Farming ha úgy vesszük egy ritmus játék is. A tökéletes kombó a következőképpen néz ki: “Csap – Emote – Csap, Csap – Emote – Csap
      • A vessző egy szünetet jelöl, ugyanis ez a mechanika nem folyamatos, minden második ütés után ki kell várni a következő csapást.

Természetesen több iterációja is létezik a Speed Farmingnak, sokat kivett már a lehetőségek közül az Epic Games, s biztosan van olyan verzió amit mi nem ismerünk, de akár ti igen. Ez az egyik legkönnyebb verziója a Speed Farming mechanikának, mind kivitelezésben, mind megtanulhatóságban.

Tfue még egy egy perces videót is készített erről a verzióról:

VISZONT!

Ez a mechanika egy exploit, ami technikailag egy játékhibát használ ki, ez pedig bizonyos helyzetekben szabálysértésnek minősül. Tény, az Epic hibájából történik és összességében ha összejön nem dorgálhatnak meg érte, de lehetséges, hogy idővel úgy döntenek, a sorozatos használata sportszerűtlen, s abba a csoportba kerül, mint a bevásárlókocsikkal a föld alá mászó személyek ügye. Így arra kérünk mindenkit, hogy csakis saját felelősségre használja a Speed Farmingot, s folyamatosan figyelje az Epic reakcióit a témát illetően!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva