Counter Strike

1500! – NEO mérföldkő, múltidézés a lengyelekkel


A CS:GO története során NEO az első játékos, aki a lejátszott pályák tekintetében átlépte az 1500-as határt. Rövid múltidézés vele, és a társakkal.

Természetesen szimpla CS:GO mérkőzésekből ez még nem is lenne sok, ám itt a HLTV által nyilvántartott, hivatalos mérkőzésekről van szó. A mérföldkőre a DreamHack Masters Stockholm zárt kvalifikációján került sor, méghozzá egy Space Soldiers elleni BO3 során. A bűvös számot a második pályán, Trainen érte el NEO, ám ezt leszámítva nem marad számára túl emlékezetes.

A Virtus.pro ugyanis Inferno-t követően a saját pályáján is alulmaradt, így kiesett.

A meccs jól fémjelezte az elmúlt idők VP-jét, ezzel együtt az elmúlt idők NEO-ját is beleértve.

Na de nézzük meg nagy léptekben, hogyan is jutottunk el idáig!

Az kétségtelen, hogy CS 1.6-ban kevés olyan player akadt, aki megütötte NEO szintjét, sőt akár azt is meg merem kockáztatni, hogy személyében tisztelhetjük a verzió legkiemelkedőbb játékosát.

Prominens tagja volt a Golden Five-nak, amely nem egy csapat megnevezése, hanem egy nagyon stabil line-up beceneve. Az Arany Ötös (TaZ, NEO, Luq, Loord, kuben + a későbbiekben Luq helyett pasha) az évek során számtalan szervezetnél megfordult, névjegyük letételéig egészen 2005-ig kell visszamennünk.

Az ekkor még csak feltörekvő játékosokból álló PGS (Pentagram G-Shock) nem kisebb csodát hajtott végre, mint az SK legyőzése az Európa-bajnokságon.

Igaz, ezt még zibi és napalm segítségével vitték véghez, kuben és Loord csak ezt követően csatlakozott a csapathoz. Onnantól viszont nem volt megállás, együtt játszottak a MYM, a Wicked, a Vitriolic, a Frag Executors, és az ESC neve alatt is.

Nyertek ESWC-t, WCG-t, és SEC-et is, ráadásul mindegyikből többet is, és akkor még csak a legnagyobb eredményeket említettem.

Akkoriban nem volt túl sok haja…

Egészen 2013-ig játszottak együtt, amikor is – immáron CS:GO-ban – egy hullámvölgyet követően NEO, TaZ, és pasha kilépett, hogy az Universal Soldiers szárnyai alatt egyesüljenek a byali – Snax duóval. Nem lehetett nagy a szerelem, hiszen két hónapot követően távoztak.

Nem kellett azonban sokat várni, néhány hetet követően érkezett is egy megkeresés, mégpedig a méltán híres Virtus.pro részéről. A legtöbb olvasó számára bizonyára innentől kezdve válik kézzelfoghatóbbá a sztori, hiszen a csapat a CS:GO történetének egyik legkedveltebb ötösévé vált.

Ebben a felállásban összesen 1111 (de szép szám!) HLTV-s pályán játszottak együtt, amelyből 628-at (56,5%) meg is nyertek. Bár teljesítmény tekintetében leginkább csak CS:GO elején kellett velük számolni, azért a későbbiekben is tudtak borsot törni az ellenfelek orra alá.

A line-up, amely közel négy éven keresztül (2014. február – 2018. január) játszott együtt.

Majort egy ízben nyertek, mégpedig 2014-ben, a hazai rendezésű EMS One Katowice-t.

Ettől függetlenül a nagy-versenyekre mindig össze szedték magukat, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy Major csoportköre során csak egyetlen egyszer véreztek el. Ez viszont az ,,együttmaradásukba” került, hiszen az idei ELEAGUE-t követően TaZ kikerült a csapatból.

Nem is olyan rég pedig Snax is követte, így az eredeti lineup-ból már csak hárman maradtak, ha nagy az öregeket nézzük, akkor pedig már csak ketten: pasha, és NEO. És akkor térjünk is vissza cikkünk főhőséhez!

NEO érdemeit nem egyszerű felsorolni, tekintve, hogy sokan úgy tartják: a Counter-Strike történetének legjobb játékosa.

A HLTV 2011-ben a világ legjobbjának választotta, de 2010-ben (7.), és 2015-ben (17.) is felfért a listájukra.

Talán kevesen tudjátok, de a Zowie FK szériáját is utána (FK – Filip Kubski) nevezték el, ugyanis a sorozat egereit eleinte (2013) az ő kooperációjával hozták létre.

CS:GO-ban már kevésbé tudott kibontakozni, de így is magáénak tudhat egy Major győzelmet, két nagyverseny MVP-t, egy HLTV TOP 20-as helyezést, és számtalan LAN sikert. Az egyik legnagyobb játékintelligenciával rendelkező playernek tartják, aki mindemellett egy higgadt, nyugodt természetű, szimpatikus ember is.

1501. mapját a cikk közzétételének percében kezdi meg, méghozzá a német FriendlyFire elleni ESEA BO1 során.

Bízom benne, hogy nem ez a mérföldkő volt az utolsó nagy sikere a játékban!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva