PUBG

Mennyire OP a QBZ? – Minden infó a PUBG új fegyveréről


QBZ vagy M416? Ez itt a kérdés!

Sanhok mellé a QBZ95-öt is megkaptuk a 15. frissítésben, ám ez a fegyver elég megosztó volt a játékosok körében. Sokan túl OP-nek tartják, annak ellenére, hogy bárki találhat Sanhokon, ugyanis elég jó spawn rate-tel rendelkezik, egyáltalán nem olyan ritka, mint mondjuk egy M24. WackyJacky ezúttal is ránézett a fegyverre, a cikket a videóját itt találjátok.

A scope egy kicsit csalós

Mivel a scope jóval feljebb van, mint az M4-en, ezért a közeli lövések gyakran nem épp oda sikerülnek, ahová szerettük volna. Ez egyébként a Grozán is hasonló.

Tűzgyorsaság

Tűzgyorsaságban az M416 veri a QBZ-t, viszont a különbség minimális. Az alapból 30 golyós tárat 2,76 másodperc alatt tudja kiüríteni a QBZ, az M4 pedig 2,58 másodperc alatt teszi meg ugyanezt.

Sebzés

Az ellenfelekre szinte ugyan akkorát sebez a QBZ, mint az M4, a távolabbra lévő játékosok esetén az M4 sebzése minimálisan jobb, de igazából nem észrevehető ez a különbség.

Spray pattern

A fegyver kezelhetősége az a pont, ami miatt mindenki OP-nak gondolja a QBZ-t. Az első 15 golyó erejéig ugyanis csak le kell húzni a fegyvert, ahogy a fentebbi ábrán is látszik. Ha lekezdünk spray-elni, akkor mindig tudjuk, hogy mire számíthatunk, míg egy M416 esetén azért simán előfordul, hogy elmásznak a golyók balra-jobbra, már az elején is akár. Ráadásul még scope-ok mellett is nagyszerűen lehet spray-elni.

Single tap

Ha nem vagyunk a spray-elés híve, hanem inkább pontozgatnánk a távolból, akkor egy kicsit jobban felugrik a célkereszt a QBZ-vel, viszont hamarabb visszaugrik a célkeresztünk az alapállapotba, emiatt pontosabban tudunk lőni az adott célpontra.

Ha pedig távolra lövöldözünk, akkor is érdemesebb a QBZ-t választani, ugyanis a kilőtt lövedék gyorsabb, mint az M416 esetén, emiatt nem kell annyira az áldozatunk fölé céloznunk.

Most akkor melyiket válasszuk?

Mindenki megismerkedhetett már az új fegyverrel, így mindenkire rábízzuk a döntést, hogy melyik 5,56-ost tudja kellő magabiztossággal kezelni. Ha pusztán a nyers adatokra támaszkodunk, akkor a QBZ tűnik a jobb választásnak, akkor is ha spray-elni akarunk, de a távolra lövés esetén is jobb tulajdonságokkal rendelkezik. A rendkívül könnyű kezelhetősége pedig csak hab a tortán. Mindezek ellenére az M416 sincs nagyon lemaradva, egyrészt nagyobb a tűzsebessége és gyorsabban tudjuk újratölteni a fegyvert, a távoli célpontok esetén pedig kevésbé mozog a célkeresztünk, ha felszereltük a fegyvert egy tactical stockkal.

WackyJacky videóját se hagyjátok ki!

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva