League of Legends

Tristana, Caitlyn és Varus is erősödött – Nem várt ADC hotfix érkezett


Több lövész is erősödött, de mindezek nagyon kevesek lesznek ahhoz, hogy bármit is változtassanak a metán.

Derült égből buff. Eleinte úgy tűnt, hogy a 8.14-es frissítést készíti elő a Riot Games, majd hirtelen a módosítások, amiket Tristanán, Varuson és Caitlynen eszközöltek, megjelentek az élő szervereken és a 8.13-as frissítésjegyzékben hotfixként.

A változtatásoknak biztosan nagyon örülnek a karakterek szerelmesei, ám sajnos el kell őket keserítenünk, még a legszignifikánsabb buff sem lesz elég ahhoz, hogy komoly hatása legyen a metára.

Tristana kapta a legnagyobb csomagot, a múltheti frissítés megdobta az Explosive Charge (E képesség) AD arányát, ám ez összességében semmit sem segített a karakter korai szakaszán, ahol a nem lövész bruiser karakterek gyakorlatilag a nyakára járnak mostanában. Ezt a helyzetet javítván most kapott egy újabb adag kakaót a kishölgy, nőtt a Rapid Fire (Q képesség) adta támadási sebesség buff, az Explosive Charge is tovább erősödött, valamint állítottak a manaigényén és a töltési időkön is. A mana cost változtatások és a Rapid Fire buff valamennyit tud majd segíteni a karakter ösvényszakaszán, de valószínűleg mindezek kevesek lesznek egy komolyabb áttörésre. A töltési idő csökkentés pedig csak a kései szakaszra vonatkozik, az pedig jelenleg olyan mint halottnak a csók. Odáig mostanában nem fog eljutni egykönnyen.

A probléma ezzel a hotfix-szel, hogy Tristana módosításai voltak benne a leghatározottabbak, s már azok sem tudják nagy valószínűséggel megingatni a jelenlegi bot lane helyzetet. Varus változtatásai talán még a hasznos kategóriába tartoznak, bár ezesetben az a probléma, hogy a közösség nem úgy játssza jelenleg a hőst, ahogyan azt a Riot Games buffolta. Komoly mennyiségű tuningot kapott a Piercing Arrow (Q képesség) AD aránya, a minimum sebzést 10%-kal, míg a maximum sebzést 15%-kal dobták meg, ami egy “normál” helyzetben hatalmas erősítés lenne. Ám jelenleg szinte senki sem játssza AD-ra Varust, inkább egy Kai’Sa-szerű AP casterként használják, így azok akik még nem pártoltak el mellőle, azok sem igazán fogják megérezni ezt az AD buffot.

Végül pedig Caitlyn kapott egy kisebb erősítést, ám ez annyira haszontalan a jelenhelyzetben, hogy csoda, hogy a Riot Games úgy döntött, bedobják a közösbe. A Piltover Peacemaker (Q képesség) AD aránya maximum szinten 170%-ról 190%-ra nőtt, ami alapvetően csodálatos, kár, hogy a maximum szintes erősítések jelenleg semmit sem érnek. Szinte minden lövész a korai szakaszban hasal el, így amíg a Riot határozottan a kései szakaszokat erősíti, komolyabb változtatásokra nemigazán számíthatunk.

Összességében látszik az irány, a három karakter esetében a wave clear az, ami ezektől a buffoktól erősödik, ám vagy rossz arányt buffolnak, vagy a játékszakaszt választották meg rosszul, így metaváltozást biztosan nem fognak eredményezni.

Borítókép: deviantart

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva