Gaming

Újra a LoL uralkodik a PC Bangekben, szabadesésben zuhan a PUBG népszerűsége


Az esportok terén mindig is meghatározóak lesznek a Távol-Kelet számai, és az ottani tendenciák. Ezúttal úgy tűnik a LoL van felemelkedőben.

Arról már biztos mindenki hallott, Koreában hatalmas kultúrája van a videojátékoknak, úgy általánosan. Nem is csoda, hogy számos esport játékban a koreaiak uralkodnak, elvégre az ottani hozzáállás (talán éppen kulturális okokból) sokkal elfogadóbb ilyen téren, mint a nyugati országokban és kultúrákban.

Azt viszont már biztos kevesebben tudják, hogy akkora ráhatása van a koreai közösségre a videojátékkultúrának, hogy külön erre szakosodott PC Bangek tömegei találhatók országszerte. A kihasználtságuk határozottan kielégítő, rengeteg játékos űzi innen kedvencét, akár mindennap. Nem minden esetben érdemes összekeverni mindezt az internetkávézókkal, ugyan sok helyen van lehetőség ital és ételfogyasztásra, egy igazán hardcore PC Bangbe kizárólag játszani megy az ember. Mivel egy valamirevaló gamer PC sajnos nagyon drága, így sokan ezekben a játékközpontokban bérelnek maguknak gépet, hogy a napi játékmennyiséget lenyomják kedvenc játékukon. Nem egy profi esportoló nőtte már ki magát a PC Bangek világából.

S mivel tényleg szignifikáns mennyiségű ember fordul meg ezekben a központokban nap mint nap a Távol-Keleten, így a játékok népszerűségét is számszerűen lehet mérni.

Fél éve, a PUBG növekedésének csúcsán évek óta először fordult elő, hogy egy játék letaszítja a csúcsról a LoL-t.

A Gametrics, koreai játékstatisztikával foglalkozó oldal adatai szerint azonban a League of Legends újból a virágkorát éli ezekben a PC Bangekben. A februári trónfosztás után sokáig a csúcson terpeszkedő PUBG ugyanis folyamatosan veszít a játékosbázisából. Koreában ez a két játék számít a legdivatosabbnak, ketten együtt kiteszik a PC bangek játékosbázisának az 50%-át! Immár azonban ismét a LoL vezet a két gigász csatájában:

Forrás: Gametrics

A League of Legends egy impozáns 29%-os érdekeltséget hoz, míg a PUBG “csak” 21,5%-ot tud felmutatni. Ez elsőre egészen jónak néz ki, “nincs ezzel semmi probléma”, mondaná egy laikus, ám ha azt mondjuk, hogy körülbelül egy hónap alatt cserélődött fel a sorrend, azért az már sokkal hajmeresztőbb információ. Igen, a PUBG a semmiből tudott annyi játékost veszíteni, hogy relatíve rövid idő alatt a League of Legends közel 10%-os előnyre tudott szert tenni. Holott előtte a híres Battle Royale vezette a listát.

További érdekesség, hogy a stabilan harmadik helyen csücsülő Overwatch továbbra sem képes elérni a 10%-os érdekeltséget, a PC Bangek játékosainak csak a 9,8%-át érdekli és mozgatja meg a Blizzard lövöldéje. A top 10-ben benne van még a FIFA Online, a Starcraft, sőt még a Diablo 3 is. Battle Royale ide vagy oda, a koreai PC bangek leginkább játszott 10 játékába nem fért bele az Epic Games aranybányája, a Fortnite: Battle Royale. Ott a PUBG uralkodik.

Forrás: glassdoor.co.uk

Nem tudni, hogy mennyi ideig fog tartani a PUBG zuhanása, Brendan Greene-éknek igazán le kéne már valamit tenniük az asztalra. Hiszen tény, hogy hatalmas potenciál van a játékukban, kár lenne veszni hagyni. A Riot Games viszont örülhet, újból a csúcsra tört a világ legjátszottabb MOBA-ja, ami biztosan sok kétkedőt meg fog lepni, ugyanis mostanában az a hír járta a közösségen belül, hogy haldoklófélben van a játék.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva