PUBG

Mega PUBG statisztika – Közel 1 millió mérkőzés alapján


Annyi adatot zúdítottak ránk ezúttal, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket.

Amióta a PUBG Corp. közzétette a hivatalos API-t a játékhoz, azóta egyre több statisztikával látnak el bennünket, ezúttal pedig sokkal részletesebb statokat kaptunk, mint ezidáig. 28 nap alatt több, mint 960 ezer meccset vizsgáltak meg ezúttal, amiben 87,7 millió játékos vett részt az elérhető 9 régióból.

Ejtőernyőzés

A levegőben megtett távolság | Forrás: pubgmap.io

A statisztikákból kiderült, hogy a játékosok többsége nem igazán szeret long jumpolni, a átlagosan 700 métert szoktak a levegőben megtenni a játékosok. Sanhokon a legtöbben a 200 méter környéki hot dropokat választják, de Erangelen már simán megtesznek az emberek akár 1400 métert is, de az emberek alig 1%-a long jumpol, ami érthető, hiszen a járműszerzés elengedhetetlen része a játéknak sokszor.

Legnépszerűbb landolási helyek

Legnépszerűbb landolási helyek squad FPP esetén | Forrás: pubgmap.io

A TPP és FPP között is van különbség, de a solo, duo, squad módok között még nagyobb az eltérés. A squad játékmód esetén egyértelműen előnyben részesítik a játékosok a nagyobb városokat, hiszen mindenkinek szüksége van a megfelelő lootra, ezért a nagyobb településeken általában kell társaságra számítani. Rhozok, Yasnaya, Lipovka és Severny a legnépszerűbb landolási helyszínek közé tartoznak, persze Pochinki, Military és Dél-Georgopol is igen kedvelt a squadok körében.

A halálozások helyszínei

Ezeken a helyeken halnak a legtöbben | Forrás: pubgmap.io

A death mapen jól látszik, hogy a hidaktól érdemes távol tartani magunkat, de Novo, Yasnaya, Dél-Gerogopol és Lipovka is meglehetősen veszélyes helyszín.

Air drop infók

Az air drop veszélyes hely | Forrás: pubgmap.io

Mindig érdemes megfontolni, hogy megéri-e elmenni a dropra. Ha  a közelben vagyunk és nem estek olyan sokan, akkor nagy valószínűséggel jó esélyünk van megszerezni a drop tartalmát, de minta fentebbi grafikonokon is látszik, azért bizony van félnivalónk, ugyanis 46%, hogy vagy megsérülünk vagy meghalunk a helyszínen.

Fegyver statisztika

A legnépszerűbb fegyverek | Forrás: pubgmap.io

Az M416 a legnépszerűbb fegyver jelenleg az adatok szerint, ezt az AKM, majd a Scar-L követi. A kizárólag Sanhokon megtalálható QBZ pedig máris ott van az élmezőnyben, a 4. helyen, de az UMP-t is szívesen veszik fel a játékosok. Ezek természetesen azért is tartoznak a legnépszerűbbek közé, mivel viszonylag könnyű megtalálni őket a pályán lootolás közben.

A legnépszerűbb távolsági fegyverek | Forrás: pubgmap.io

Ha viszont arra vagyunk kíváncsiak, hogy távolra melyik fegyvert használják a legszívesebben, akkor rögtön megfordul a sorrend. A legtávolabbra az AWM, M24 és a Kar98k-val szoktak lőni a játékosok, ezt követi az Mk14, SLR és az SKS illetve a Mini-14. Nem csodálkozunk, hiszen távolra érdemesebb ezeket magunkkal vinni, amióta nincs bent a lvl3-as sisak a world lootban, azóta sokkal inkább megéri a Kar98k-t választani a DMR-ek helyett, bár egy SLR és egy Kar98k közül már sokkal nehezebben tudunk választani.

A statisztikákat ezen az oldalon találjátok, természetesen mi is szétnéztünk az oldalon, de annyi infót találtunk, hogy egyszerűen képtelenség mindent összefoglalni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva