Fortnite

3+1 újdonság, ami telitalálat volt az Epic Games részéről az új szezon kapcsán


Battle Pass, Dusty rework, Golfkocsi - ezek a kedvenceink.

Csütörtökön startolt el az idény, a játékosok pedig belevetették magukat az 5. szezon rejtelmeibe – amiből jócskán akadt, tekintve, hogy az információk nagy részét betartotta az Epic Games.

Most már azért volt pár napunk nekünk is arra, hogy megízleljük az újdonságokat, melyből nem kevés jött, ami pedig még fontosabb, hogy minőségiek! Csináltunk is egy listát arról a három dologról, amely szerintünk a legnagyobb húzás volt az Epic Games részéről. Érkezzen a lista!

1.Battle Pass

A lista szubjektív, ahogy az is, hogy milyen minőségű lett a Battle Pass, de a hétvégi anyagaink általában könnyedebbek, így a véleményformálás sem ritka.

Lehullt a lepel: ezt a hét skint üthetjük ki Battle Pass-ből a szezon során!

Szerintünk felülmúlta az elvárásokat a “bérlet”, továbbvitte az előző szezonban népszerű tematikát, a skin fejlesztést (meg a blockbuster vonalat is), de most egyrészt sokkal részletesebb, látványosabb a fejlődés, másrészt már az alap kinézetek sem néznek ki gyengén (a Carbide és Omega nagyon pucér alapból).

forrás: reddit

2. Dusty Divot felújítása

Aki már legalább a 3. szezon óta játszik a játékkal, az egyetért velünk: Dusty sose volt jó. Dusty Depot néven indult, egy lootban és nyersanyagban szegény épülethármas éktelenkedett a térkép közepén, melyet megelégeltek a fejlesztők, és átalakították.

Képtalálat a következőre: „dusty depot fortnite”
forrás: youtube

Nevet változtattak, valamint felrobbantották a helyet, azonban csak kis javulás ment végbe: a loot mennyisége nőtt, a nyersanyag nem változott, viszont low groundra került, ami miatt a játékosok nagy része (a Hop Rockok ellenére) messziről elkerülte Dusty-t.

Idővel árnyaltak ezen, a fák és gombák ültetése jót tett, de látható volt, hogy ez kevés az üdvösséghez.

Az ötödik szezon viszont kiküszöbölte minden hibáját: amellett, hogy hangulatos dzsungel feelinget kapnak az ott landolók, bőséges mennyiségű fával és korrekt loottal távozhatnak a helyről, ami immáron nincs mélyen sem. 

3. Golfkocsi

Lehet, hogy a bevásárlókocsi bevezetése nem volt sallangmentes, de sikerült kijavítani a hibáit. A Fortnite nem PUBG, ezt elismerjük, de ettől még szükség volt a peremvidékeknek egy kis buffra.

Korábban egy Launch Padeket elhelyező közösségi ötletről írtunk, melyből látszódott, hogy jó pár népszerűtlen hely van.

Beépített launch padek? Ezzel durván fel lehetne dobni a kevésbé népszerű landolási pontokat

Végül az Epic Games bevásárlókocsikat helyezett el bizonyos helyekre (pl. Flush Factory) , majd követték ezt a Golfkocsik (amik többek között Lazy Links-ben is vannak), így megengedve a játékosoknak azt, hogy a körtől nem annyira tartva szélre ugorhassanak.

Ez mindenképp pozitívum, fontos a térkép kihasználtsága, különben az történik, hogy egy helyen nagyon rövid időn belül nagyon sokan meghalnak, majd egy jó nagy szünet következik az öldöklésben.

3+1. A dupla Shotgun vége

Még mindig nagyon effektív volt a dupla Shotgun, annak ellenére, hogy korábban nerfelték ezeket a fegyvereket. Rengeteg másik jó közelharci fegyver van még a játékban (pl. Tactical SMG), mely szerephez juthat azáltal, hogy gyakorlatilag kivették a mechanikát. Több opció is előjöhet: Pump/Heavy Shotgun+Tactical SMG – egyet rálövünk az ellenfélre (burst sebzés), majd a maradékot befejezzük a DPS jellegű SMG-vel. Egy másik lehetőség a sok közül, hogy Tactical Shotgunt használunk, ami egyszerre burst és DPS is, nem kell fegyvert váltani – persze ezzel több idő megölni valakit. Egyelőre +1-eztük csak, mi is óvatosan bánunk ezzel, sokat változhat még a fegyver meta, de ez volt az első benyomásunk róla.

Ez volt a mi listánk, mellyel természetesen nem kötelező egyet érteni, véleményt formálni viszont annál inkább! Nektek mi a kedvenc újításotok?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva