Overwatch

Bug vagy feature? Ez történik az endorsement szinttel eltiltás után


Érdekes felfedezést tettek a játékosok.

Mindig örömteli, ha egy játék olyan funkciókkal bővül, melyek megfelelő viselkedésre sarkallják a játékosokat, hiszen a trollkodás és a toxic viselkedés nyilvánvalóan negatívan befolyásolják a játékélményt. Nemrégiben az Overwatch is fontos lépést tett a körülmények javítása érdekében, bevezették ugyanis az Endorsement-rendszert, melyen keresztül a sportszerű, hasznos és jó vezetői erényekkel rendelkező játékosok kitüntetéseket kaphatnak.

Kértük, megkaptuk: kitüntetések és jutalmak várnak azokra, akik “jól viselkednek”

Hogy bevált-e a dolog? A számok azt mutatják, hogy igen, a Blizzard ugyanis pár napja eldicsekedett azzal, hogy nagyjából 20 százalékkal csökkent a nemkívánatos viselkedés mértéke az Overwatch-ban. Ráadásul van itt még valami, amiről nem lehet egyértelműen kideríteni, hogy bug vagy feature, de az biztos, hogy még inkább sújtja azokat, akik rosszalkodnak…

Az egyik játékosnak feltűnt, hogy miután eltiltást kapott, teljesen eltűnt az Endorsement jelölés a neve mellől. Azt természetesen eddig is tudtuk, hogy ha valaki túl sokszor reportolnak, akkor elveszíti a kitüntetéseket és az Endorsement lemegy nullás szintre. Itt azonban teljesen másról van szó, ahogy az az alábbi képen is látszik – a bal szélső játékost kell nézni:

Mitchel maga is elmondta, hogy eltiltást kapott nemrég és ezután tűnt el a jelölés a neve mellől. Később azonban – más játékosok tapasztalatai alapján – kiderült, hogy nagyjából 20 Endorsement után újból visszajön a szintjelzés. Amíg azonban ez nem történik meg, addig mindenki láthatja, hogy kik azok, akik nemrég eltiltottak voltak. Ez pedig természetesen nem vet túlságosan jó fényt az adott játékosra.

Hogy ez szándékosan van-e így, esetleg pusztán egy vizuális bugról van szó, azt egyelőre nem tudni. Abban azonban biztosak lehettek, hogy ha olyan játékost láttok, akiknek semmilyen Endorsement nincs a neve mellett, az nemrég egy eltiltásból jött vissza.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva