Overwatch

Változtat a Support metán a Blizzard – Mercy nerf és egy halom Support buff is érkezik!


Változik a Support meta, a Blizzard végre rászánta magát a változtatásra!

Egy rakás Support Hero változás érkezik az Overwatch háza tájára, Mercy és Brigitte a nyakukba kapnak egy kis nerfet, míg minden más érintett Support erősödni fog. A Blizzard mindezt azért lépi meg, hogy egyensúlyba helyezze a támogató pozíciót, ugyanis jelenleg túlzottan erős Mercy a vetélytársaihoz képest.

Mercy

Mercy gyógyító sugara szignifikánsan gyengülni fog, 60 HP per másodpercről 50 HP per másodpercre gyengítette a sugarat a Blizzard.

“Mercy konzisztensen több gyógyítást tudott kitolni magából, mint a többi Support, ez pedig összességében nem tett jót a játéknak. Természetesen mindez meglátszott a metán is, egyértelműen elsődleges választás volt emiatt a legtöbb csapat számára.” – mondta Geoff Goodman, az Overwatch vezető dizájnere.

Ana

Miután a Blizzard gyengítette a legerősebb gyógyítót, az egyensúly megteremtése érdekében a többit erősítette, hogy egy szintre kerüljenek. Itt van például Ana esete, akinek a Nano Boost képessége az Update után instant 300 HP-t fog gyógyítani, a megszokott Attack Buff (sebzés erősítés) és Damage Reduction (csökkenti a bekapott sebzéseket) mellett. Ezzel sokszínűbbé tették a karaktert ultiját, hiszen már nemcsak agresszív szteroidként működik, hanem akár életet is lehet vele menteni. Na meg azt se felejtsük el, hogy további gyógyításokkal kombinálva az új Nano Boosttal pillanatok alatt maxra lehet húzni akár egy tankot is majd.

Lúcio

A pörgős zenemániás Lúcio sem maradt ki a buff fiestából, a Sound Barrier például 250 pajzzsal erősödik, a módosítások bevezetése után 500 pajzs helyett 750-et fog adni. Ráadásul a Crossfade aurája is megnő, 10 méter helyett az új verzió 12 méterig fog hatni. Ezzel a fejlesztők azt érték el, hogy a csapatot könnyebb lesz folyamatosan segíteni a képességeinkkel, valamint az ulti új kiadása képes lesz akár még Junkrat RIP-Tire sebzését is kivédeni.

Moira

Moira erősítése meglehetősen egyoldalú, a Healing Resource regenerációját megdobták 20%-kal. Zenyatta a Blizzard véleménye szerint nincsen rossz pozícióban, így úgy döntöttek, hogy rá nem érkezik módosítás ebben a Support-csomagban. Ám Brigitte megkapja a maga törődését, ezúttal ő is negatívan jön ki az esetből.

Brigitte

Brigitte lehengerlő jelenleg, a győzelmi aránya pedig az egekben, ezt valamilyen szinten kontrollálnia kell a Blizzardnak. Ahhoz, hogy ez összejöjjön, a fejlesztők megdobták a Shield Bash töltési idejét 1 másodperccel. Összességében ez nem fogja komolyan érinteni a karaktert, de talán a lendületéből vissza fog valamennyit venni. Szignifikáns változásra itt azért nem számítunk…

A támogatók módosításai valószínűleg az új karakterrel, Wrecking Ballal fognak érkezni július 24-én!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva