Gaming

Ezt az 5 védekező operátort bannolják a profik – Mira utcahosszal vezet


92%-ban tiltják ki a profik.

Az alapok

Aki követi a Rainbow Six Siege Pro League-et, vagy tisztában van a a 2. szezon mindegyik újításával, az tudja, hogy a profiknál az Operation Para Bellum óta van bannolási meccseken.

Aki esetleg nem ismerné a rendszer működését: map tiltásokkal startol a két csapat, majd kiraknak 1-1 támadó, illetve 1-1 védekező operátort – ezeket nem csak egy körig, hanem az egész meccsen sem lehet használni.

forrás: youtube

A statisztikák szerelmesei meg is nézték az Európai Pro League 4. játéknapjának legtöbbet bannolt védekező operátorait, mely megmutatta, hogy Mira 92%-ban ül a kispadra a meccsek során – nagyjából háromszor olyan gyakran tiltják, mint a 2. helyezett Maestrót.

forrás: reddit

Maestro után nincs már akkora szakadék, Valkyrie 25%, Echo és Lesion pedig 17-17%-os tiltási rátával bír.

Miért jó ezt tudni?

Felmerülhet a kérdés azokban, akiket nem vonz a profik világa, hogy mire jó nekünk ez a statisztika, hisz a ranked rendszerben (egyelőre) nincs tiltásra mód.

Alapvetően azért jó ezzel tisztában lenni, mert noha a profik metája nem mindig és nem teljesen egyezik meg a miénkkel, mégis irányadó lehet olyan téren, hogy melyik operátorokat érdemes elkezdeni gyakorolni a nagyobb siker érdekében – aki viszont most készül megvenni Mirát annak azt javasolnánk, hogy várjon ki (az ő tiltási rátájában bőven benne van a nerf lehetősége).

Maestro és Valkyre kiválóak információ gyűjtésben, így megnehezítik a flankeket és egyéb meglepetésszerű támadásokat, Mira pedig a Black Mirror kütyüjének köszönhetően egyedi játékstílust nyújt, illetve lelassítja az ellenfél rohamait.

Kíváncsian várjuk, hogy a Ubisoft hogyan fogja megoldani ezt a problémát (nyugodtan nevezhető annak ez a magas ban ráta): nerf érkezik, vagy más operátorok metába hozatalával igyekeznek ellensúlyozni ezt a számot és “visszaengedni” az operátort a profik közé.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva