League of Legends

5000 IQ Baron Bait – Lenyűgöző akciót hozott össze a Hanwha Life


Az ilyen jellegű stratégiák miatt mondjuk azt, hogy az LCK a világ legjobb bajnoksága.

A Jin Air Greenwings rendesen beleszaladt egy pofonba, a Hanwha Life igencsak megtréfálta őket a egy beetetéssel. Ritkán látni ilyen szép Baron körüli akciót.

Ráadásul nem is kellett sok minden ahhoz, hogy tökéletes legyen a trükk. Mármint a profik szintjén. Természetesen a wardoknak tökéletes helyen kellett lenniük, valamint előzetes ismeretek kellettek az ellenséges őrszemekről. Amint ez megvolt, csak egy “kamu” teleportra volt szükség, amit a lövész használ, nem pedig a topos.

A helyzet adva volt, 24 percnél 6000 arany előnyből jelenleg bőven lehet Baronozni. A baj csak az, hogy ha egy ilyen előnynél Baron buffhoz jut a vezető csapat, a játéknak technikailag vége is. Ezt tökéletesen tudta a Jin Air is, ezért is álltak készen arra, hogy rátámadjanak az éppen a buffért harcoló Hanwha Life-ra. A HL gondolt minderre, s a Baron Pit környékét teljes mértékben kitakarították, a Jin Airnek esélye sem volt arra, hogy “bevédje” a területet. Így teljesen vakon várták az ellenfél következő lépését.

Végül kiderült, hogy a Hanwha Life nemhogy egy, de vagy három lépéssel a Jin Air előtt jár, Zoe rákészült a kék oldali Blue buff mellé helyezett wardra, ugyanis tudták, hogy Gangplank oda fog érkezni, valamint egy olyan helyről, ahol biztosan tudták, hogy nincs Jin Air ward, a lövészüket Teleport csalinak használták. Sangyoon Xayah-ja körülbelül három és fél centit Teleportált, ám erről fogalma sem volt a Jin Airnek, mivel ők csak annyit láttak, hogy valaki éppen Teleportál a Baron Pitbe, meg kell, hogy húzzák a ravaszt, nem engedhették oda ingyen a Hanwha-nak a buffot.

A trükk 100%-ig sikeres volt, Gangplank menetrend szerint érkezett Teleporttal a wardra. Zoe egyből nyakon is csapta egy buborékkal, a másik sarokban várakozó csapattárs pedig egyből rá is vetette magát a szabad prédára. A leesett állú Jin Air játékosok semmit sem tudtak kezdeni ezzel a szokatlan stratégiával, Orianna (Grace) még megpróbálta menteni a menthetőt, ám pozíciójából csak két embert sikerült eltalálni a Shockwave-vel, őszintén szólva ez a manőver sok vizet nem zavart. A sebészi pontossággal kivitelezett akció eredménye egy kill, valamint egy “ingyen” Baron volt.

A Twitch chat természetesen felrobbant a stratégia láttán, tényleg félelmetesen okos húzás volt ez az LCK egyik legérdekesebb csapatától. Érdemes követni a Hanwha Life mérkőzéseit, ugyanis a csapat tele van ilyen jellegű meglepetésekkel. Sajnos még nem képesek stabil teljesítményre, de ha elkapják a fonalat, akkor kétségtelenül az egyik legkreatívabb gárda az LCK-ban.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva