Counter Strike

B1ad3 végre beletörődött sorsába, beállt coach-nak a Gambit mögé


Közel 15 év aktív játék után edzőként próbál szerencsét, a szétfoszló FlipSid3-ból vették kölcsön a Majorra. Végleges igazolása a szerepléstől függ.

Hosszas, ám hiábavaló küzdelemben a FlipSid3 csillaga leáldozott. A csapatot már szinte sehova sem hívják, maguktól lekvalizni pedig képtelenek a LAN-okra. A veterán markeloff helyére már próbajátékost nézegetnek ESEA-n, és úgy tűnik B1ad3 helyére is kell majd egy B-terv.

A csapat legendás irányítója ugyanis úgy döntött, felhagy az eredménytelen játékkal, és egyébként zseniális játéktudását edzőként próbálja kihasználni.

A dolog bár váratlanul jött, mégsem okozott nagy meglepetést. Igazából már évek óta várta ezt a lépést a CS:GO világ, csak a pontos időpont volt a kérdés. B1ad3 teljesítménye játékosként mindig is csapnivaló volt, irányítóként viszont a világ egyik legjobbja. Tökéletesen adta magát a coach szerepkör.

Szeptember végéig, kölcsönbe érkezett a Gambithez, 2 hónapja lesz felkészíteni a csapatot és edzőként valamit villantani. Ez alatt a 2 hónap alatt négy nagy versenyen lesz esélye bizonyítani az új felállásnak: indulnak az IEM Shanghai, DreamHack Masters Stockholm, a FACEIT Major és az ESL One New York versenyein is.

B1ad3 számára kevesen tudják, de nm ismeretlen a coach szerepkör, korábban még a HellRaisers-nél próbálkozott vele. Érdekes véletlen, hogy az akkori HR lineupban akkor még Dosia is ott játszott. 2014-ben, a DreamHack Winter Majoron B1ad3 csoportelsővé varázsolta a HR-t, megelőzve a Cloud9 és a fnatic ötöseit is. Végül legendák lettek, amivel biztosították helyüket a következő Majoron is.

Ha ugyanezt most is elérné a Gambit, nem kérdés, leigazolnák-e véglegesen B1ad3-et.

A Gambittől júniusban távozott Andi, a csapat eddigi edzője. Jelenleg B1ad3-től várják a megváltást, mivel az ESL One Köln és a StarSeries i-League 5 versenyén is az utolsó helyen végeztek. Ráfér a srácokra, hogy legyen valaki, aki összefogja a csapatot és fix köröket gyakoroltat velük. A Gambit felállása jelenleg:

Russia Mihail “Dosia” Stolyarov
Kazakhstan Dauren “AdreN” Kystaubayev
Kazakhstan Abay “Hobbit” Khasenov
Kazakhstan Rustem “mou” Telepov
Russia Nikolay “mir” Bityukov

Ukraine Andrey “B1ad3” Gorodenskiy – coach, kölcsönben

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva