League of Legends

Ezt mégis miért?! Hatalmas nerfet kapott Tahm Kench a PBE-n


Ennyit a mentőakciókról...

Tahm Kench nem számít a legkapósabb karakternek mostanában, a választási aránya 2% alatt van a Solo Queue mérkőzéseken, s a támogatók közül is az egyik legrosszabb győzelmi aránnyal rendelkezik, legalábbis a Champion.gg, meccs statisztikákkal foglalkozó oldal szerint.

Abban van valami, hogy nem túl erős (legalábbis a legtöbb játékos kezében, tisztelet a kivételnek!), így abszolút tanácstalanul állunk a tény előtt, hogy a Riot Games újból fókuszba helyezte, ráadásul gyengíteni akar rajta. A PBE-re felkerült nerf a Devourt (W képesség) támadja, egészen pontosan a töltési idejét.

A képesség első szintjén a Devour 26 másodpercenként lesz használható, ami hatalmas nerfnek számít, elvégre eddig csak 14 másodperc volt a töltési idő, a Riot közel megduplázta ezt a számot. Ha a képességet maxra fejlesztjük, akkor visszaáll a rend, újból 14 másodperces lesz a W töltési ideje.

Riot Games

A helyzet egyetlen pozitívuma, hogy ugyan sokkal ritkábban tudjuk majd használni a bekebelezést, az ellenfeleknek többet fogunk tudni ártani vele, mint eddig. Habár innentől kezdve a korai szakaszban nem igazán fogja megérni az ellenfelek ellen használni, hiszen hatalmas CD lesz rajta, a lövészünk (vagy bot lane társunk) élete pedig prioritást élvez, jobb lesz tartalékolni egy esetleges gank esetére. Összességében tehát ez még mindig egy nagy nerfnek lesz elkönyvelve.

Persze tökéletesen látjuk, hogy mire megy ki a játék. A profikat támadja ez a módosítás, elvégre náluk sokkal divatosabb választásnak számít Tahm mint globálisan a régiós szervereken.

 

David Capurro, a Riot Games munkatársa Twitteren jelentette be, ezt a módosítást a 8.16-os ciklusra tervezik, még szeretnék tesztelgetni a megjelenés előtt, ezúttal a Riot nem akarja elsietni a dolgot. A Tahm Kench játékosok tehát most még egy ideig fellélegezhetnek, ha tetszik a fejlesztőknek az új irány, akkor is legkorábban csak három hét múlva kerül be az új verzió az éles szerverekre.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva