Fifa

Dolgok, amiket nem akarsz tudni: például hogy 4 millió forintot költöttél a FIFA-ra


Az egyik játékos bekérte az adatait az EA Sports-tól, a végső összegen pedig még ő is ledöbbent.

Amikor május végén életbe lépett az Európai Unióban az új általános adatvédelmi rendelet, a GDPR, az egyik FIFA játékos úgy döntött, hogy – ha már van rá lehetőség – bekéri az adatait az EA-től, kíváncsi volt arra ugyanis, hogy milyen információkat tárolnak róla a FIFA kapcsán.

Hogy jó ötlet volt-e? Nos, nem biztos, a több mint 200 oldalnyi dokumentumban ugyanis ott voltak feketén-fehéren az elmúlt évek költekezései, így Michael (a vezetéknevét nem árulta el) kénytelen volt rádöbbenni arra, hogy

a FIFA 17-ben és a FIFA 18-ban összesen 16 154 dollárt, átszámítva több mint 4 millió forintot költött el pontokra.

Ennek a nagyobbik része, több mint 10 ezer dollár a FIFA 18-ra ment el.

Természetesen szó sincs arról, hogy az adatok nem stimmelnek, Michael tényleg egy kész vagyont költött el a játékra – csak éppen most tudatosult ez benne, amikor egyben is látta az összeget.

“Pontok ezreit költöttem el a speciális eseményeken, mint a Black Friday, a TOTY, a FUT Birthday, a TOTS, a Futties, anélkül, hogy akár csak egy pillanatra elgondolkodtam volna rajta.”

A játékos elmondta, hogy szerencsére nem veszélyezteti ez a szenvedély az anyagi helyzetüket, ugyanakkor a fentiek hatására mindenképpen újragondolja a FIFA-hoz való hozzáállását.

“A menyasszonyom és én szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy egészen nagy az elkölthető jövedelmünk, ezért ez a mennyiség sem okozott nálunk komolyabb pénzügyi gondokat. […] De képzelhetitek, hogy mekkora sokkot kaptam, amikor tudatosult bennem, hogy több mint 10 ezer dollárt adtam oda az EA-nek.”

“Ha valamire, akkor arra jó volt ez az adathalmaz, hogy rájöjjek: a FIFA pontok egyszerűen nem érik meg, ezért a következő két évben okosabban fogom elkölteni ezt a 10 ezer dollárt.”

Meglehetősen tanulságos történet, meg kell hagyni, ami újabb alapot ad a Loot Box rendszerek betiltására irányuló törekvéseknek, hiszen Michael példája is jól mutatja, hogy a “sok kicsi sokra megy” elv a gyakorlatban egészen brutális költekezésekben tud megnyilvánulni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva