Fortnite

Hülyére kereste magát az Epic Games CEO-ja a Fortnite-nak köszönhetően


Félelmetes adatokat közölt a Bloomberg. A Fortnite rendesen megborította a gaming világot.

A Fortnite: Battle Royale lehet, hogy papíron ingyenes játék, ám a játékon belüli vásárlások a videojátéktörténet egyik legjövedelmezőbb játékává tették az Epic Games lövöldéjét.

A Bloomberg értesülései szerint a Fortnite-ot jelenleg több mint 125 millió ember játssza, s idén rohamosan közelít egy hihetetlen mérföldkőhöz, hogy legalább 2 milliárd dollárt (kb. 555 milliárd forint) hozzon az Epic Games-nek egy naptári év alatt.

Epic Games

Tim Sweeney (Epic Games CEO) cégének értékét az egekbe repítette egy év alatt a Fortnite, szinte a semmiből 8.5 milliárd dollárt érő gigavállalattá vált az Epic. Erről a tulajdonos szinte biztosan még csak nem is álmodott, amikor 1991-ben a szülei pincéjében megalapította az Epic Games-t.

Tim Sweeney, az Epic Games CEO-ja (Forrás: Bloomberg)

A hatalmas hype, ami a Fortnite-ot körülveszi milliárdossá tette Sweeney-t, s a Bloomberg adatai szerint ha most fogná magát és piacra bocsájtaná a cégét, az Epic Games-ért akár még 14 milliárd dollárt (~ 3,9 billió magyar forint) is elkérhetne.

Epic Games

Hihetetlen, hogy micsoda káoszt tudott okozni a Fortnite a videojátékpiacon, ha az összes platform bevételét vesszük, akkor csak májusban, 318 millió dollárt (88 milliárd forint) hozott a kiadónak a játék.

Arra utaló jel pedig nincs, hogy ez a lendület egyhamar megszakad, így szinte biztos, hogy az év végére mind Sweeney, mind pedig az Epic Games nettó értéke (net worth) szignifikánsan emelkedni fog.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva