Counter Strike

“Pay or die” – Megzsarolták a népszerű CS:GO videóst, a YouTube szinte azonnal felmentette


SuperstituM neve biztosan sokak számára ismerős. Legújabb videója kapcsán pedig immár egy zsarolási balhé is kötődik személyéhez.

SuperstituM vicces videóira igencsak vevő a CS:GO közösség. 500 000-nél is több feliratkozója van a YouTube-on, videóit gyakran milliós megtekintés jellemzi. Legújabb alkotása az “igazi” Na’Vi előtt tiszteleg, 2 nap alatt 465 000 ember látta. Tényleg jó lett, még mi is elcsábultunk, hogy írjunk róla:

A probléma a kisfilm kikerülése után jött, a videóst ugyanis hirtelen zsarolni kezdték, szerzői jogok megsértésére hivatkozva.

Nem is volt igazán tiszta, hogy milyen részlet, milyen videóból és egyáltalán ki az illető, de a “Pay or die” fenyegetés azért ezen a szinten elég durva.

SuperstituM az egyetlen lehetséges módszert választotta, a nyilvánossághoz fordult segítségért.

Jöttek is a kommentek, upvote-ok és tag-elések a hivatalos YouTube profilok felé, valamint a bizonyítékok is a zsarolásról.

A nagy zajra naná, hogy felfigyelt a YouTube és egy órával később már el is indították a hivatalos vizsgálatot.

Természetesen semmilyen jogsértő tartalmat nem találtak a videóban, így újabb egy órával később jött is a hivatalos állásfoglalás. SupertstituM csatornáját felmentették a szerzői jogsértés vádja alól és a csatorna továbbra is 0 figyelmeztetéssel futhat tovább.

SuperstituM gyors és helyes reakciója, a közösségi összefogás és a YouTube villámgyors intézkedése tehát eredményes napot zárt. Reméljük a zsaroló kedvét ez a pofára esés elvette a további hasonló vádaskodástól. Mi pedig továbbra is várjuk a sírva röhögős, új SuperstituM videókat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva