League of Legends

Trójait jelzett a Windows Defender a legújabb PBE frissítésben


Szerencsére a Riot Games tisztázta az ügyet.

A legújabb PBE frissítés finoman szólva sem érkezett zökkenőmentesen, akik szeretnek idő előtt letesztelni új hősöket, funkciókat, tárgyakat azok valószínűleg szintén beleszaladhattak egy váratlan hibaüzenetbe.

A legfrissebb PBE verzió “tünetmentesen” feltelepült, zavartalanul manőverezhettünk a kliensünkben. A játékokat is nyugodt szívvel elindíthattuk, majd a hős választás után érkezett egy hibaüzenet, a játék kifagyott, a Windows Defender pedig bejelzett.

League of Legends Boards

A hibaüzenet a következő volt: “Nem található ‘Stub.dll’ fájl”. Ez viszont nem teljesen pontos. A Stub.dll valójában a frissítéssel megérkezett, ám veszélyes elemnek tartotta a rendszerünk, így letiltotta annak működését. Ha a Windows Defenderrel biztonsági átvilágítást végzünk, akkor bizony az új fájlok közül többet is bejelez, mint veszélyes trójai vírust.

A Riot Games azonnal a közösség segítségére érkezett, Riot Perma nyugtatta meg a játékosokat, nincs szó fertőzött fájlokról, szimplán csak az egyik új anti-cheat rendszer egyik elemét jelzi be hibásan a rendszer. A Riot már fel is vette a kapcsolatot a Microsofttal, hogy hivatalosan is átengedje a rendszerük az új fájlokat.

Addig pedig marad a manuális megoldás, a Windows Defenderen belül beállíthatjuk kivételeknek a Stub.dll-t, valamint a League of Legends.exe-t.

Riot Games

Rájár a rúd mostanában a LoL kliensekre, nemrégiben a Fülöp-szigeteki szerveren tapasztaltak furcsaságokat, néhány kliens bitcoint bányászott a játékosok tudta nélkül. Habár ez nem feltétlenül tartozott a Riot Games hatáskörébe, a Fülöp-szigeteki rendszert a Garena kontrollálja, így ők voltak a ludasak ebben a témában.

Szerencsére ezúttal nem történt tényleges fertőzés, hamarosan a Windows Defender is belátja mindezt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva