Hearthstone

Nincs megállás – mi a fenét művel a Blizzard a Druiddal?


Sorra kapja a durvábbnál durvább lapokat a class az új kiegészítőben.

Nagyon erős és időtálló Basic + Classic lapkészlet, valamint hasonlóan kemény Standard lapok: ezek jellemzik jelenleg a Druidot a Hearthstone-ban, aminek köszönhetően nem csoda, hogy a class kényelmesebb helyzetben van manapság, mint valaha.

Jól bizonyítja mindezt, hogy az elmúlt hetekben-hónapokban többek között a Malygos Druid, a Token Druid és a Big Druid is sikeresen felkapaszkodott a Tier 1 deckek táborába – és akkor még nem beszéltünk a Taunt Druidról, a Togwaggle Druidról vagy éppen a Spiteful Druidról, melyeknek szintén megvoltak az erős időszakaik.

Egyre többen vélik úgy, hogy a Blizzard kissé elvetette a sulykot, ami leglátványosabban talán abban nyilvánul meg, hogy a Druid most már olyan könnyedséggel generálja az armort (Oaken Summons, Ferocious Howl, Branching Paths, Malfurion the Pestilent stb.), amiről a Warrior legfeljebb csak álmodhat. Emellett a class-nak már most is nagyon jó kombói vannak, amik a The Boomsday Project lapjaival még erősebbé válhatnak.

Itt van például a legutóbb bemutatott kártya, a Dreampetal Florist. Ár-érték arányban nyilvánvalóan borzalmas a lap, elég komoly tempóveszteség lesz az a kör amikor kitesszük (igaz, amikor akár 2-3 manával az ellenfél előtt járunk a ramp miatt, akkor máris más megvilágításba kerül). A lényeg nem is ez, hanem a képesség, a 7 manás olcsóbbítás ugyanis még konzisztensebb kombókat tesz lehetővé. A King Togwaggle + Azalina Soulthief páros például egy ilyen után már fixen kifér 8 manából (mindegy, hogy a kettő közül melyik kapja az olcsóbbítást), így nincs szükség a Twig of the World Tree-re sem, hogy garantáltan el tudjuk lopni az ellenfél deckjét. De persze ott van a Malygos is, ami mindössze 2 manáért jön egy ilyen effekt után, így szintén kényelmesen kiférnek a kombóelemek a fegyver nélkül, legyen szó a Faceless Manipulatorról vagy éppen a Swipe-ról. És még kereshető is lesz!

Ami igazán érthetetlen, hogy nem ez az egyetlen lap, ami még stabilabbá teszi a kombókat. Ott van az új class Legendary, a Flobbidinous Floop is, ami lényegében egy 4 manás Malygos vagy King Togwaggle a következő körben. Vagyis szintén nincs szükség a Twigre – az ellenfél tehát garantáltan nem tud beleszólni vagy akadályozni minket ebben az esetben sem.

Ha ez még nem lenne elég, akkor ott van a legújabb ramp lap, a Biology Project is, ami ugyan az ellenfelet segíti, ez azonban nem olyan nagy hátrány, mint amekkorának először tűnik. Hogy miért? Leginkább azért, mert a Druid bizonyára sokkal jobban tudja majd ezt kamatoztatni (például úgy, hogy még korábban jöhet a rettegett Ultimate Infestation). Arról nem is beszélve, hogy a kombó paklik rövid ideig vígan elviselik az efféle hátrányt, ha cserébe hamarabb össze tudják hozni a nyerő kombinációt.

Mindezek tükrében igen megmosolyogtató, hogy egy 3 lapos “minikoncepcióval” (Treant szinergia) próbálják kiszúrni a szemünket, mint “új irány”, hiszen a fenti lapok is jól mutatják, hogy a meglévő Druid deckek sokkal nagyobb támogatást kapnak az említett kártyákkal. Nem kizárt persze, hogy néhány Druid nerffel is készül a Blizzard az új kieg mellé, ám ez egyelőre csak találgatás – szemben a már látott lapokkal, melyek kapcsán egyáltalán nem jogtalan a játékosok aggodalma…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva