Fortnite

Visszatér ugyan a Guided Missile, ám funkciójában változni fog


Nem volt közösség kedvenc, hamarosan kiderül mit tervez vele újonnan az Epic Games.

Szinte biztos, hogy másra fogjuk használni a Guided Missile-t mint korábban, ezt az Epic Games által eszközölt változtatások sugallják.

A legutóbbi Fortnite Dev Update-ben előkerült egy régi-új tárgy, a Guided Missile. Ez a videósorozat a Fortnite fejlesztőcsapatának egy rövidebb vlogja, amiben elmondják, hogy mit és miért változtatnak, vagy változtattak a játékban. Előkerült többek között az SMG-k kérdése is, az Epic Games egyensúlyt akart teremteni a közelharci helyzetekben, így erősítettek egy olyan fegyvernemet, ami felveheti a versenyt a Shotgunok egyeduralmával. Ez olyan jól sikerült, hogy túl is lőttek a célon, érkezett a hotfix, s jelenleg a fejlesztők véleménye szerint jó irányba halad a játék.

 

Az egyensúly megteremtése érdekében megpiszkálták a Remote Explosive-ot (C4) is, nem kétséges ide is bőven kellett a nerf. Csökkent a robbanószer hatásköre és pusztító ereje, még mindig hihetetlenül erős, de a kisebb mechanikai változások megnyugtató helyre paskolták a robbanószer-metát.

 

A Dev Update végén pedig ledobta az atomot az Epic, egy abszolút nemvárt bővítés várható a közeljövőben, visszatér ugyanis a Guided Missile. Az első megjelenésekor gyakorlatilag minden problémás volt, ami a Guided Missile-ról szólt. Túlzottan nagy sebzés, túlzottan nagy roncsolóhatás, túlságosan biztonságos helyzetből. Egyetlen gyengesége volt a tárgynak, hogy ha éppen irányítottuk a rakétát, mi technikailag védtelenek voltunk. Nos, ezt a jobb játékosok könnyedén áthidalták, s a mérkőzések végjátékai csak és kizárólag repkedő rakétákról szóltak. Azóta nerfelték a rakéták előfordulását és maximális limitet is kapott a töltények hordozhatósága, valamint a fejlesztők elmondták, magán a fegyveren is változtattak, hogy mást célt szolgáljon, mint korábban.

  • Az új Guided Missile legfőbb feladata a felderítés és nem a pusztítás lesz
  • Csökkentették a sebzését, lassították a mozgását
  • Nehezítettek a manőverezésen, nem lesz olyan egyszerű kanyarogni vele, mint korábban
Epic Games

Összességében tehát lehetséges, hogy a rakéta nerf és a mechanikai módosítások egy elfogadható keretbe foglalják majd a Guided Missile-t. Ezt nem igazán sajnálnánk, elvégre a koncepció jópofa, hogy biztonságos helyzetből amolyan “drónnal” átvizsgálhatjuk a környezetünket, ám annak egyáltalán nem örülnénk, ha a korábbi opresszív játékstílus visszatérne.

Kíváncsian várjuk az új Guided Missile megjelenését!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva