Fortnite

A Fortnite eddigi legnagyobb győzelme – a játék iránti rajongás még az öngyilkosságtól is megvéd


Fontos a közös nevező, ezúttal a Fortnite-nak köszönhetően sikerült megakadályozni egy gyermek öngyilkossági kísérletét.

Az idei év meglehetősen kaotikus a gaming, és még inkább a Fortnite terén. Amerikában sajnos ismét elszaporodtak az iskolai lövöldözések, amiket a laikusok mind a mai napig igyekeznek a videojátékok számlájára írni. A Fortnite ellen például külön szülői petíciók indultak a játék betiltása érdekében. A kétségbeesett anyák a nyilvánossághoz fordulnak, mondván a Fortnite elvette tőlük a gyereküket. Összességében tehát nincs túl jó visszhangja a játékoknak még mindig, holott szépen lassan már hivatalos sportként is elfogadják az esportokat a legtöbb országban.

Ám szerencsére van ellenpélda! Nem is akármilyen.

A videojátékok lehetséges, hogy sok embert megbabonáznak, de pontosan ebből az okból kifolyólag, sok esetben pozitív hatásuk is lehet. Többen mondják, hogy frusztrációt okozhatnak, holott sok esetben éppen a játékok lazítanak el egy nehezebb nap után, sőt, akár még a depressziót is lehet vele kezelni. Ezt egy külföldi rendőr vallomása bizonyítja, aki elmondta, a Fortnite-nak köszönhetően tudott kizökkenteni egy gyermeket az öngyilkossági kísérletek útvesztőjéből.

 

Thanks Fortnite from r/FortNiteBR

A tiszt elmondása szerint a második szezon óta játssza és imádja a Fortnite-ot. A poszt megszületésének estéjén egy hívást kapott a központból, miszerint egy 12 éves gyermek öngyilkosságot tervez elkövetni. A helyszínre érve a rendőr tudta, hogy a fiú komolyan gondolja a szándékait, a csuklóján ugyanis számos vágás volt látható. Körülbelül 15 percnyi nyugtatgatás után a tiszt megkérdezte a fiútól, hogy mi az a dolog, ami általában meg tudja nyugtatni őt. A válasz tömör volt: “A Fortnite”.

A kisfiúnak felcsillant a szeme amikor kiderült, a rendőrtiszt is nagy rajongója a játéknak, perceken keresztül beszélgettek a kedvenc fegyverekről, landolási helyekről, valamint az is kiderült, hogy a gyermek kedvenc kinézete nem más, mint Raven.

Ez a rövid kis beszélgetés elég volt ahhoz, hogy a gyermek ellazuljon és megnyíljon a rendőrtisztnek. Most már jó kezekben van a fiú, szakértő segítséget kap a talpra álláshoz. A tiszt pedig reméli, miután meggyógyult, egy nap még együtt fognak duózni. Ilyen egy igazi Victory Royale sztori!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva