Hearthstone

Újabb Aréna változások jönnek! A Blizzard nyilvánossá tette az előfordulási arányokat is

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: aréna,

Fontos tudnivalók és gigantikus adag statisztika.

Jelenleg minden az új Hearthstone kiegészítő, a The Boomsday Project körül forog a Hearthstone-ban, akad azonban itt más fontos hír is, a Blizzard ugyanis tegnap este bejelentette, hogy hamarosan újabb finomítások várhatóak az Arena játékmódban. Lássuk, mire is számíthatunk!

A változások

Azt eddig is tudtuk, hogy a draft során a class lapokat, illetve a spelleket és fegyvereket némileg előnyben részesíti a Blizzard. Szeretnék azonban, ha a paklik összetételét tekintve kicsit változatosabb lenne a jövőben a helyzet, ezért csökkentik a felbukkanási valószínűségeket ebben a két csoportban.

  • Class lapok: +100% helyett csak +50%
  • Spell és Weapon lapok: +75% helyett csak +50%

Mivel a két érték összeszorzódott (hiszen a varázslatok és a fegyverek mind class kártyák), ezért ez azt jelenti, hogy a spell és weapon lapok felbukkanási valószínűsége +250%-ról +125%-ra csökken.

Kép: Blizzard

Valamelyest csökkentik a Rare és Epic kártyák előfordulását is, amik jelenleg túl gyakran kerülnek Basic és Common lapok mellé. Az első, tizedik, huszadik és harmincadik pick továbbra is legalább Rare ritkaságú lesz. Minden más esetben a Rare lapok az esetek 11%-ában, az Epic kártyák pedig az esetek 5%-ában fognak felbukkani.

A lapok előfordulási arányai

A Blizzard olyasvalamit tett, amire magunk sem számítottunk: nyers statisztikákat tettek közzé a játékra vonatkozóan. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

megkaptuk az egyes lapok előfordulási arányait, illetve az egyes bucketek pontos összetételét.

  • Az arányokat úgy számolták ki, hogy leszimuláltak 100.000 Arena draftot.
  • A bucketek az egyes lapcsoportokat jelentik, melyekből összesen 13 + 5 (Legendary) van, méghozzá az erősség alapján rangsorolva. Mióta megújult az Arena, azóta a három felbukkanó lap mindig ugyanabból a bucketből származik. (Illetve a legutóbbi frissítés behozta az “átmeneti” bucketeket, melyek a két szomszédosat kombinálják.)

A számokat az alábbi táblázatban láthatjátok

Hogy kell értelmezni a táblázatot?

Az Appearance Rates munkalapon az egyes lapok előfordulási arányai láthatóak class-ok szerint csoportosítva. Az “Average” oszlop mutatja, hogy átlagosan hány darab bukkan fel az adott lapból egy draft során. A “P(1 or more)”, “P(2 or more)”, “P(3 or more)” pedig annak a valószínűségét adja meg, hogy 1 vagy több, 2 vagy több, illetve 3 vagy több darab mekkora valószínűséggel bukkan fel. Ha például az első sort nézzük: a Savage Roarból átlagosan 1.47 darabot dob fel a játék a draft során, 1 vagy több darabot 78% eséllyel, 2 vagy több darabot 44% eséllyel, 3 vagy több darabot 18% eséllyel fogsz látni (kerekített értékek).

A Card Buckets munkalap értelmezése már sokkal egyszerűbb, itt láthatjátok, hogy melyek azok a lapok, amik egy csoportba tartoznak, vagyis hogy mely kártyák bukkanhatnak fel egyszerre.

A fenti változások a következő, 12.0-s frissítésben érkeznek majd – hogy erre pontosan melyik nap számíthatunk, az egyelőre még nem derült ki.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva