Counter Strike

Előnyök és hátrányok: Te mit szólnál ha a Terrorista/Antiterrorista kifejezést Támadó/Védekezőre cserélnék?


A CS:GO jövője állandó kérdés a szakértők és üzletemberek körében, megnézzük a pro-contra érveket!

A játékba már így is rengeteg nagynevű szponzor szállt be, gondoljunk akár az Audi vagy a Snickers, esetleg az Amerikai Légierő érkezésére. Nem is beszélve a milliárdos forgalmakat generáló, hardvereket gyártó multi cégekről. De még így is rengeteg “pénzeszsák” ódzkodik a játéktól, ahol Terroristák öldökölnek, és bombát kell robbantaniuk. Igen, sajnos az emberek többsége a mai napig így látja a Counter-Strike világát. A közelmúltból két példával tudnánk élni ezzel kapcsolatban:

A német állam támogatja ugyan az esportot, csak a “gyilkolós” játékokat nem. Nagyjából ezzel le is szűkítették a kört a FIFA-ra. A másik pedig egy korábbi XANTARES interjú kapcsán került elő. Törökországban és az egész Közel-Keleten igencsak forró a helyzet ha a terrorizmusról van szó, akármilyen kontextusban essen szó róla.

Ahogy említettük, befektetők persze így is vannak bőven. De állami támogatású bajnokságról, Olimpiáról vagy éppen 10 óra előtti TV-s közvetítésről egyelőre a CS:GO nem is álmodhat. A Rainbow Six Siege és az Overwatch azonban a Támadó/Védekező formulát alkalmazza, így ezek a játékok máris komoly lépéselőnyben vannak a CS:GO-val szemben.

A népszerű kommentátor, Anders, saját Twitterén indított kibeszélőt és szavazást ezzel kapcsolatban. És úgy tűnik, hogy a követői közel 55%-a nem szeretné a cserét.

Az eredmény tehát azt mutatja, a közösség nem engedne a hagyományokból, némi üzleti előnyért cserébe. Maradjon a játék olyannak, amilyennek lassan 20 éve ismerjük. A Hltv.org tulajdonosának hozzászólását idézzük:

“Szerintem se hajtsunk térdet holmi politikai korrektségből fakadó félreértéseknek! Ha a gyerekek a játszótéren játszhatnak háborúsdit, akkor a felnőttek miért nem tehetik meg?”

Sokan a probléma forrását nem csak ott látják, hogy Terroristák/Terrorelhárítók küzdenek. A játék koncepciója, hogy bombát kell robbantani, vagy túszokat kell menteni, és nem utolsó sorban lövöldözni, gyilkolni, szintén nem segít. Érdekes lenne látni, vajon ha meglépnék a névcserét, dőlnének az új befektetők? Vagy a véres killek miatt ugyanúgy maradna minden?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva