Counter Strike

Fontos képbeállítási funkció maradt ki a Panorama UI menüjéből, de a console-ban ott a megoldás


Eddig egyszerű volt világosítani és sötétíteni a játék fényerősségén, mostantól azonban marad a console és a kísérletezés.

Brightness, vagyis világosság. A képernyők egyik leggyakrabban használt beállítási lehetősége, legyen szó akár tévéről, mobiltelefonról vagy monitorról. Főleg nyáron hasznos vele játszani, amikor nap közben a beszűrődő világosság miatt inkább sötétebb képernyőt szeretnénk, este viszont a sötétben már minél élénkebb, világosabb hatást.

Mivel gyakran változtatjuk, és mindenki máshogy szereti, szinte minden játékba már automatikusan beépítik a képbeállítás funkciói közé. Ez a CS:GO-ban is évekig így volt, annyira fontos beállítás, hogy ez volt a legelső a menüben.

A Panorama UI-ból azonban egészen egyszerűen kimaradt ez a funkció. Ha megnézzük a “Video settings” részben, minden ugyanott van mint régen, kivéve a legfelső sor, a Brightness tűnt el nyomtalanul.

Marad tehát a jó öreg console, ahol mint mindenre, erre is van egy írott alternatíva. Nem olyan egyszerű, mint egy csúszkán balra-jobbra húzni a gombot és kiválasztani az ideális állapotot, de legalább van. Csak hívjuk le a console-z és írjuk be az alábbi sort:

mat_monitorgamma 1.6

A fenti érték a lehető legvilágosabb állapotra teszi a játékot, hogy élesek legyenek a színek és élénk legyen a kép. A játék alapbeállítása “2”, ehhez képest érdemes fölfelé és lefelé kísérletezni a számunkra ideális állapot megtalálásához.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva