Counter Strike

Supreme a Kala ellen? Ti szívesen várnátok többet MM-re, a jobb csapatok érdekében?


Néha egészen elképesztő mutatványokra képes a CS:GO Matchmaking párosítása, akár 6 rank távolságról is összedobja az embereket.

A népszerű pályákon minden szép és jó. Talán ezért is népszerűek. Ha elindítunk egy meccskeresést, mivel sok másik játékostársunk is éppen ezeken a pályákon szeretne játszani, hamar talál nekünk csapatot. Az ellenfél csapata szintén gyorsan megvan, és a két fél ereje általában egyenlő is. Ilyenkor jönnek az izgi meccsek és élvezetes körök, amiért szeretünk játszani. Ez azonban szinte tényleg csak a Mirage-Dust2-Inferno-Cache négyszögben igaz.

Ha egy kevésbé népszerű mapra akarunk menni, akár előfordulhat az is, hogy Kala rangban Supreme ellenfeleket kapunk.

A fenti példa megtörtént eset, Overpass csatornái között született meg a parádés párosítás. 3 Supreme, egy LEM és egy Sas playerből álló csapat mellé dobta be a Kala-teamet. A forgatókönyv vélhetően abból állt, hogy 2-3 perc után, mivel nem talált a Supreme csapatnak megfelelő ellenfelet, bedobott hozzájuk pár random játékost, csak úgy érzésből.

De őszintén, nem érne meg pár plusz percet várni, cserébe az egyenlőbb erősségű csapatokért?

Az ilyen meccseknek ugyanis semmi értelme. A fenti eredményből is látszik, 16:2-es alázás a vége, és nettó kiégés a vesztes félnek. Értelemszerűen ezeken a mapokon akkor fogunk gyorsan meccset találni, ha a játék válogatás nélkül párosítja az embereket. Két megoldásunk is lenne az égető problémára:

  • Érdemes lenne egy szintkülönbség szűrőt beiktatni a párosítási folyamatba, ami egyszerűen nem engedi össze a túl nagy szintkülönbségeket. Maximum 2 szintet nézne fölfele és lefele is, egy Kala játékos például Nova 3, Nova 4, Kala, Babér Kala és Kereszt Kala játékosokkal kerülhetne össze.
  • ELO-kalkulátorral is lehetne meccseket párosítani, ahol az 5 játékos ELO pontszámainak átlaga lenne az alap. Ha mindkét csapat összesített ELO pontszáma megegyezik, a meccs is várhatóan jobb lesz a fenti példánál.

Aki most azt mondja, a várakozás felesleges, inkább jöjjenek gyorsan a meccsek egymás után, gondoljon bele az élvezetesen eltöltött időbe is. Lehet hogy 10 percet várni rosszabb, mint 2 perc alatt meccset találni. De utána, amikor 30 percig aláznak minket, már visszacsinálnánk az egészet.

Ti bevállalnátok a hosszabb várakozási időt a jobb MM csapatok érdekében?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva